Nu giver de Søren Brostrøm ret

03/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsstyrelsens direktør får nu ret i en pointe, som han kom med i marts.

Mest læste i dag

Tidligere på året stod det klart, at Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm syv timer før Mette Frederiksens pressemøde 11. marts - hvor statsministeren lukkede Danmark ned - sendte en mail til regeringen, hvori direktøren forklarede, at man fra sundhedsmyndighedernes side ikke anbefalede en nedlukning af skoler og dagtilbud. 

Regeringen valgte dog den anden vej. Senere på dagen 11. marts fik danskerne således besked om, at Danmark nu blev lukket ned. Det endte med at blive en af de mere omsiggribende beslutninger i nyere dansk politisk historie. 

Giver ham ret

Nu fortæller B.T. dog, at nye studier fra såvel EU som skandinaviske myndigheder giver Søren Brostrøm ret i hans vurdering. Ifølge avisen kommer de nye studier frem til, at børn ikke er de store smittespreder, og at nedlukningen af skoler og dagtilbud ikke havde en målbar effekt på smittespredningen i Danmark.

De nye studier bakker altså op om den linje, som Brostrøm lagde op til, at Danmark burde følge. 

Vild med Dans ringede

Siden coronakrisens begyndelse er danskerne og en hel række andre folkeslag kommet på fornavn med en hel række viruseksperter, som de måske dårligt kendte tidligere. En af disse er Søren Brostrøm, der har opnået en stor folkelig popularitet ved bl.a. at være fast inventar på de pressemøder, som regeringen holdte i løbet af coronakrisen. 

Faktisk er Søren Brostrøm blevet så populær en herre, at TV2-succesen Vild med Dans har inviteret ham til at være deltager. Det takkede han dog nej til. Han forklarede tidligere på året i et tv-interview, hvorfor han valgte at sige nej til det populære program. 

“Man skal også kunne mærke, hvor jeg kommer fra. At jeg har været læge og gynækolog i 20 år. At jeg kommer fra en lægefamilie og har nogle værdier med i ballasten. Det er også vigtigt’, forklarede han og understregede samtidg, at der var grænser.

 

Anbefalet til dig