Nu har snart halvdelen af de danske billister valgt elbil

Af: Lucas Andreas

|

01/07/2024

Nyheder
Foto: Nielsen Car Group
Foto: Nielsen Car Group
Elbilerne fortsætter med at buldre frem i salgstallene.

Mest læste i dag

Elbilerne er ved at få jerngreb om bilmarkedet i Danmark.

Det er til at se, både på det danske vejnetværk og på salgstallene fra de danske bilsælgere.

For når de danske billister skal ud og have ny bil, er det de populære elbiler, der trækker i køberne.

Mens første kvartal i 2024 var præget af mindre tilbagegang set på salget i bilmarkedet, har andet kvartal budt på vækst og fremgang, og samlet set er salget steget med 2,4 procent i de første seks måneder af 2024.

Det skriver Mobility Denmark i en pressemeddelelse.

Der blev indregistreret flest nye biler i juni måned, og i løbet af året er der indtil videre kørt 86.336 nye personbiler ud på de danske veje.

”De seneste måneder har budt på vækst i bilsalget, hvilket har resulteret i et flot resultat for første halvår. Vi glæder os over den store appetit på nye biler i Danmark,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark (tidl. De Danske Bilimportører).

Elbilssalg vokser

I den første halvdel af året er der kommet 38.939 nye elbiler til i Danmark, hvilket svarer til en stigning på 49 procent sammenlignet med samme periode i 2023.

Det betyder også, at 45 procent af de nye biler var elbiler, og el var derfor det mest populære drivmiddel i den første halvdel af 2024. Det er første gang, at elbilerne har været de mest fortrukne biler i alle seks måneder i en halvårlig periode.

De eldrevne biler har været førende i salget siden september 2023.

”Det er godt for den grønne omstilling, at elbilerne nu udgør knap halvdelen af nysalget. Det viser os, at den positive udvikling bare fortsætter, og at de politiske initiativer, der giver danskerne lyst til at vælge eldrevne biler virker. Det skal vi holde fast i,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig