Nu indkalder Frank Jensen til nyt pressemøde

19/10/20 09:25

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Københavns Kommune
Overborgmesteren holder nu endnu et pressemøde i hans verserende sexisme-sager.

Nu tager sagen om sexisme sager  Københavns Kommune en ny drejning. 

Søndag aften lød meldingen efter et krisemøde blandt Socialedemokraterne i København, at sagerne som har været bragt frem af især Jyllands-Posten ikke ville få nogen betydning for Frank Jensens fremtid som overnorgmester i kommunen. 

Desuden blev det også understreget, at sagen heller ikke ville ændre på socialdemokratens stilling som partiets spidskandidat. Udmeldingen skulle dog vise sig ikke at blive det sidste ord, der er sagt i den sag.

Det står klart mandag formiddag, hvor overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet, Frank Jensen, igen indkalder til pressemøde. 

Udtaler sig mandag

Søndag aften kommenterede Frank Jensen selv sagen på Facebook. Det skete i et offentligt opslag.

"Sexisme og grænseoverskridende adfærd har ikke kun været et problem her. Det har været et problem i vores parti over hele landet, og det har været et problem i alle partier på borgen, i regioner og kommuner," skriver socialdemokraternes næstformand: 

"Medierne har naturligt interesseret sig meget for min adfærd igennem de mere end 30 år, jeg har været folkevalgt, som MF’er, minister og overborgmester. Og ja, jeg har haft andre sager igennem årene."

"Meget har ændret sig siden dengang. Og sager om krænkelser bliver heldigvis taget meget mere alvorligt i dag. Jeg vil meget gerne give min uforbeholdne undskyldning til de kvinder jeg har krænket."

Pressemødet finder sted klokken 12.00.  Det vil finde sted på græsplænen ved Kulturhuset Islands Brygge, oplyses det.