Nu indkaldes der til nyt pressemøde i dag

06/12/20 10:21

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Der indkaldes til nyt pressemøde i dag. Her vil regeringen sammen med dens støttepartier præsenterer finansloven for 2021.

På pressemødet, der afholdes klokken 14.00, vil regeringen og dens støttepartier præsenterer finansloven for 2021. Dertil vil der også blive præsenteret en ny aftale for økonomisk stimuli.

Det har Finansministeriet offentliggjort i en pressemeddelelse. 

Aftalen er indgået med regeringen, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet. 

En stor del af finanslovsaftalens indhold er dog allerede blevet afsløret i form af diverse delaftaler. De forskellige delaftaler er blevet præsenteret i løbet af de seneste dage. 

Det omfatter blandt andet en velfærdsaftale, der blev offentliggjort lørdag. Denne aftale byder bl.a. på 425 millioner kroner til flere sosu-medarbejdere samt en fremrykning af minimumsnormeringer fra 2025 til 2024. 

Foruden dette, er det også blevet afsløret tidligere, at man vil indstille oliejagten fra 2050, og at nye biler nogenlunde vil holde prisen de kommende år. Hertil er der også indgået en aftale om naturforbedring og cykelstier. Begge for cirka en milliard kroner. 

Skattefradrag og gavekort kan være på vej

På pressemødet i dag vil der dog også blive præsenteret nye ting. Det inkluderer blandt andet aftalen om økonomisk stimuli. Det er tiltag, der skal holde de økonomiske hjul i gang og sikre arbejdspladser. 

For et par uger siden nævnte statsminister Mette Frederiksen bl.a., at regeringen var i gang med at undersøge muligheden for at yde fradrag for besøg på hotel og restaurant. 

Desuden har Enhedslisten også annonceret et forslag om at give cirka 3,3 millioner danskere et gavekort på 1.000 kr. De Konservative har desuden foreslået, at man udvider håndværkerfradraget til også at gælde oplevelsesindustrien.

Fra regeringens side er der også allerede blevet lagt op til en udvidelse af boligjobordningen, som også er det, der er i almen tale er kendt som håndværkerfradraget.