Giganten hævdede i 1996, at man havde forladt Myanmar - men talte de sandt?
Niks. Det gjorde det ikke.
Pressemeddelelsen, som Carlsberg har udsendt, bekræfter nemlig ifølge Ekstra Bladet, at der er tale om én stor løgn, idet bryggeriet fortsatte sine forretninger i militærdiktaturet.
Og nu kryber Carlsberg til korset.
"Handlingerne, der er blevet afdækket af undersøgelsen, er ikke i tråd med nutidens standarder for forretningsadfærd i Carlsberg. Selvom der er gået 30 år, fordømmer vi stadig kraftigt handlingerne af datidens ledelse. De ledende medarbejdere, der var involveret i handlingerne, er ikke længere en ansat af Carlsberg," skriver de.
Efter NGO'en Justice for Myanmar lækkede en håndfuld dokumenter, blev en intern undersøgelse sat i værk. Dokumenterne bestred nemlig Carlsbergs forklaring om at have trukket sig fra Myanmar.
Det er i den forbindelse, at Carlsberg nu indrømmer, at man i 1996 ydede et lån til en partner i Malaysia, der stiftede virksomheden Brewinvest. Siden etablerede virksomheden så bryggeriet Dagon Brewery i Myanmar sammen med to øvrige selskaber.
Og hvem stod for at installere Dagon Brewerys udstyr? Det gjorde Carlsberg-selskabet Danbrew.
"Disse handlinger var i modstrid med offentlige udmeldinger fra Carlsberg i 1996, der angav en hensigt om ikke at investere og operere i Myanmar," fremgår det af pressemeddelelsen.
Derudover erkender Carlsberg at have købt aktier i Brewinvest i april 2004. Dem fik man dog hurtigt solgt videre - nærmere bestemt i oktober 2004.
I 2012 vendte Carlsberg igen tilbage på markedet i Myanmar gennem et samarbejde med Myanmar Golden Star.
Det fastslås herefter, at man ikke har øvrige aktiviteter i landet.
Myanmar har mildest talt haft en tumultarisk historie. Blandt andet har et militærkup i 2021 sendt landet ud i en politisk og humanitær krise med omfattende vold til følge.