Nu indrømmer Mette Frederiksen: Det kan ikke udelukkes

17/11/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
Mette Frederiksen indrømmer nu, at det ikke helt kan udelukkes.

Mest læste i dag

Det er nok ikke gået mange næser forbi, at der i de seneste dage har været valg. 

Nu knytter statsminister Mette Frederiksen et par ord til valget. Her indrømmer hun, at det ikke kan udelukkes, at diskussionen om minksagen har haft betydning for valget i år.

"Kære alle. Først og fremmest tak til alle jer, der stemte i går, selvom det desværreser ud til, at valgdeltagelsen blev lavere end sidst - som det også har været tilfældet i andre lande under pandemien. Og tillykke til alle jer nyvalgte kandidater - uanset parti - for at engagere jer og tage ansvar. Jeg håber og tror, at I får et godt samarbejde rundt omkring i landets kommuner og regioner," lyder det fra Mette Frederiksen, der fortsætter:

"Et par ord om Socialdemokratiets resultat: Vi vidste godt, at det ville blive svært at gentage sucessen fra sidst, hvor vi fik et ekstraordinært godt valg. Nogle steder er vi gået frem. Andre tilbage. Blandt andet i byer, hvor stærke borgmestre undervejs har takket af. Nu går vi stadig efter at vinde så mange borgmesterposter som muligt. Det er lykkedes i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Men i de store byer har vi samtidig oplevet en mærkbar tilbagegang," skriver statsministeren. 

Kan ikke udelukke diskussion har smittet af 

Resultatet har tilsyneladende givet anledning til refleksion hos statsministeren.

"Det vækker selvfølgelig til eftertanke. Og det skyldes givetvis flere forhold. Men de store byer er vigtige for os i Socialdemokratiet. Det har de altid været. Og vi skal - og vi vil - lægge os i selen for at gøre det bedre næste gang. Bevise, at vores ønske om et mere sammenhængende Danmark ikke er den modsætning mellem provinsen og de større byer, som det desværre ofte italesættes som," lyder det fra Mette Frederiksen, der også erkender, at minksagen kan have påvirket resultatet.

"Jeg konstaterede i går, at der som bekendt også har været omtale af SMS'er undervejs. Kan jeg udelukke, at diskussionen om SMS'er og mink har smittet af nogle steder? Nej, desværre ikke. De steder, jeg har været rundt i landet, har jeg oplevet en valgkamp, der mest handlede om politik. Om lokale forhold - og de ting vi er fælles om, uanset hvor vi bor: Boliger, tryghed, klima og selvfølgelig velfærd," lyder ordene.

Mette Frederiksen skriver også, at hun fortsat er stolt over, at Socialdemokratiet igen bliver Danmarks største parti. Hun skriver også, at hun påtager sig ansvaret for de byer, hvor det er gået tilbage for Socialdemokratiet. 

Du kan læse hele opslaget her:

 

 

Anbefalet til dig