Nu kan du se, om du skal have penge tilbage i Skat

08/02/2023

Thea M. Andersen

Foto: Dagens.dk / Skatteguiden.dk
Hvis du venter spændt på, hvad du får tilbage i Skat, hvis du altså får penge tilbage, så behøver du ikke vente længere.

Mest læste i dag

Selvom det egentlig først er i marts, at man kan se, om man skal have penge tilbage i Skat, eller om man skylder penge til Skat, er det faktisk allerede nu muligt at se sin opgørelse.

Årsagen skal findes i den smarte app, Skatteguiden, som du kan finde på både Android-telefoner samt iPhones, skriver Dagens.dk.

Sådan kan du tjekke den

I løbet af de forrige år har Skatteguiden hjulpet danskerne med at se, hvor meget de kan få tilbage i Skat, før den faktiske årsopgørelse er klar.

Skatteguiden får de samme data som Skat gør, og derfor kan de komme med et ret præcist estimat for, hvor meget du skal have retur eller betale.

Der er selvfølgelig et men, og det er, at Skatteguiden ikke kan se de tal, du endnu ikke har tastet ind. Har du flere fradrag du ikke har tastet ind, så ventes du altså at få flere penge tilbage, end det beløb der står i Skatteguiden.

Hvis du gerne vil se, om du får penge tilbage i Skat, skal du blot gøre følgende:

  1. Gå ind i din app-butik på din telefon.

  2. Søg på Skatteguiden og download appen.

  3. Inde i appen vil der nu være en detaljeret guide til, hvordan du kan få adgang til en tidlig årsopgørelse.

Herunder kan du se, hvordan det kan se ud.

Billedet er fra en fra Dagens.dk-redaktionen, der har delt sin tidlige årsopgørelse.

Foto: Dagens.dk / Skatteguiden.dk

Så præcis er 'årsopgørelsen' hos Skatteguiden

I den mail Skatteguiden har sendt ud til deres brugere, fortæller de, hvor stor sandsynlighed der er for, at de har ramt det rette beløb. Sandsynligheden er ret stor.

"8 ud af 10 gange rammer vi med en fejlmargen inden for kun 10 kr. Vi har gjort os meget umage med dit estimat, så det er så tæt på din officielle årsopgørelse som muligt, og vi har 97,8% tilfredshed," lyder det i mailen. Så det beløb du ser, når du logger ind på Skatteguiden, vil du med 97.8% kunne stole på.