Nu kan du synge karaoke med din hund

29/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Hunde og mennesker kan nu skråle sammen. Foto: Shutterstock
Kunne de hund gå videre i X-Factor? Det kan du nu finde ud af. Samsung og hundeeksperten Anders Bagge står bag en ny karaoke-app, der er skræddersyet til at få familiens firbenede følgesvende. Musikken er komponeret specielt, så den stimulerer hunden til at synge med, så både alle medlemmer af familien kan få en sjov aften.

Mest læste i dag

Nu til dags findes der massevis af underholdning til vores firbenede venner, fx. hundecafeer, barer, restauranter og hunde-spa. Men når det kommer til underholdning i hjemmet, har der indtil nu ikke været mange muligheder. Derfor lancerer Samsung nu en gratis karaoke-app til Samsung QLED TV’er og Smart TV’er fra 2017, der er specialdesignet til at inkludere hunden i familieunderholdningen.

Med hjælp fra en hundeekspert, har Samsung identificeret, hvad der fanger hundes interesse og stimulerer dem til at synge. Det fortæller Samsung i en pressemeddelelse.  

De visuelle og musikalske elementer er blevet brugt til at skabe karaoke-app’en skræddersyet til de firbenede. Fx. er hundes øjne mere følsomme over for bevægelse end menneskers. Så når en hund ser fjernsyn med færre billeder i sekundet, som man tit ser på ældre fjernsyn, opfatter de billedet som flimrende. Det visuelle materiale i app’en er derfor produceret med et højt antal billeder i sekundet tilpasset den høje opløsning på Samsungs QLED TV-skærme og hundens følsomme øje. På videoerne er der brugt hurtige bevægelser og andre hunde, som fanger hundenes opmærksomhed. Og da hunde hovedsageligt opfanger farverne gul og blå, er de to farver også brugt hyppigt.

Skråler med på sirenerne

Til udvikling af musikken, er der arbejdet med instrumenter, der udløser hundenes genetiske arv om at kommunikere og interagere med deres flok ved at hyle sammen.

"Saxofon, harmonika, hundelyde og sirener er eksempler på lyde, der ofte fanger hundes interesse og får dem til at synge med. At hyle sammen er en aktivitet, der skaber kontakt og styrker samhørigheden i en flok. Ved at synge sammen med vores hunde skaber vi en vidunderlig følelse af samhørighed, hvor hunden bliver involveret og får sin egen rolle - en fantastisk måde at have det sjovt sammen," siger Kicki Fellstenius, ekspert i hundepsykologi og adfærd.

Musikken er skabt og produceret af den populære producer og hundeelsker, Anders Bagge, som har produceret musik for mange verdensstjerner, og Alex Kvarnestig. Karaoke-app’en indeholder tre specialproducerede numre: This is we, Fetch og Bite, i form af en ballade samt to sange i et højere tempo.

"Kæledyr skal have det sjovt, ligesom vi mennesker har, og som ejere er vi ansvarlige for deres underholdning. Samsung har den nødvendige teknologi til at gøre dette muligt, så jeg ser ingen grund til ikke at inkludere alle dem, vi kan – både hunde og mennesker," fortæller Morten Bang, Account Manager & Product Specialist TV/AV i Danmark.

Om app'en

App’en er tilgængelig på alle Samsung QLED TV'er og Smart TV’er fra 2017 fra den 28. november 2019. Find Karaoke app’en i Samsung TV app store ved at søge på QLED Dog Karaoke. Musikken er produceret af Anders Bagge og Alex Kvarnestig.

Anbefalet til dig