Nu kommer kronprinsesse Mary disse danskere til undsætning

12/11/2021

Julie Møller

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
”I udviklingen af Skolestyrken har det været helt centralt for os, at eleverne bliver hørt og inddraget,” lyder det fra kronprinsessen.

Mest læste i dag

Mary Fonden, Børns Vilkår og Red Barnet står bag programmet Skolestyrken, der hjælper skoler med at skabe trivsel og håndtere mobning. 

Torsdag besøgte kronprinsesse Mary, formand for Mary Fonden, Vigerslev Allés Skole, der er en af de første skoler, der har arbejdet med Skolestyrken.

Programmet Skolestyrken er det første i Danmark, der tilbyder én samlet indsats for hele skolen til arbejdet med både at fremme skoletrivsel og forebygge og håndtere mobning fra 0. til 10. Klasse.

Det oplyser Mary Fonden i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen taler med elever fra Vigerslev Allés skole om trivsel på skolen. Foto: Steen Brogaard.

”I udviklingen af Skolestyrken har det været helt centralt for os, at eleverne bliver hørt og inddraget. Det er dem, der mærker på egen krop, hvis der er mistrivsel eller mobning. Eleverne kommer med et vigtigt input til de voksnes videre arbejde med at skabe en skole med høj trivsel, og hvor mobning håndteres bedst muligt. Det var spændende at opleve eleverne reflektere over trivslen og håndteringen af mobning her på Vigerslev Allés Skole”,” siger kronprinsessen.

Ikke noget quick-fix

Ved besøget fik kronprinsessen også mulighed for at høre fra både skoleledelsen og nogle af lærerne, hvordan Skolestyrken har gjort en forskel for arbejdet med trivslen på skolen.

”At skabe større trivsel på skolen er ikke noget quick-fix. Det er et langt sejt, træk, men vi kan allerede nu mærke, hvordan vi som medarbejdere har fået bedre værktøjer, en fælles retning og et fælles sprog om, hvordan vi skaber trivsel og håndterer mobning, når det opstår”, siger René Bang Henriksen, skoleleder på Vigerslev Allés Skole.

 

 

 

Anbefalet til dig