Nu løfter DR sløret: Det kan du se frem til

23/11/20 13:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
DR præsenterer en række programmer, som rammer skærmene.

DR har i dag præsenteret nyheder inden for dansk drama, kultur, historie samt julen, som kommer til at ramme tv-skærmene. Herunder kan du se, hvad der er i vente.

Grønland-og Danmarks fælles historie

I 2021 er det 300 år siden, at den dansk-norske præst Hans Egede gik i land på Håbets Ø i Grønland. Siden da har Grønland og Danmark på godt og på ondt delt en spektakulær og omdiskuteret historie, skriver DR i en pressemeddelelse. I en ny, dramadokumentarisk serie i fire dele giver DR sit bud på den fælles grønlandsk-danske historie. Serien bliver vist næste år, men nærmere dato oplyser DR ikke på nuværende tidspunkt. Nukâka Coster-Waldau og Lars Mikkelsen bliver værter på serien. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Nytårsaften med Tina Müeller og Mads Steffensen

Årets sidste aften bliver i selskab med Tina Müeller og Mads Steffensen, hvis du tænder for DR 1. 

Julehygge med Timm Vladimir

Hvis du er vild med Timm Vladimir, så bliver julens søndage lige noget for dig. Han skal nemlig julehygge med danskerne. Juletiltaget har fået titlen’Det magiske juleværksted.'

Juleaften med Philip Faber

Phillip Faber får lov til at underholde i løbet af dagen, og 'Aftenshowet' sender en julespecial, oplyser DR. 

Nye dramaserier

Det er tidligere blevet meldt ud, at DR kommer med en helt ny sæson af 'Borgen'. Derudover er der også en stor historisk dramaserie på vej om Christian lV’s datter Leonora Christina - en af danmarkshistoriens mest kontroversielle skikkelser.

"Under sit 22 år lange ophold i Blåtårn, hvor hun fra 1663 -1685 sad fængslet under mistanke for højforræderi, skrev hun det første danske erindringsværk Jammersminde, der danner grundlag for denne serie. Fortællingen om Leonora Christina, hendes mand Corfitz Ulfeldt, Frederik den 3. og Dronning Sophie Amalie er en dramatisk og spektakulær historisk fortælling om krig og fred, magt, forræderi og kærlighed, der udspiller sig i en markant brydningstid i Danmarks historie. Serien går i optagelse i 2021 og forventes at blive sendt i starten af 2023," skriver DR i pressemeddelelsen.

 Deruover kommer der også en helt ny serie i flere sæsoner om Carmen Curlers. 

"Carmen Curlers’ er fortællingen om et dansk erhvervseventyr inspireret af en virkelig historie. Den udspiller sig i den vestsjællandske provinsby Kalundborg i årene 1963-1969, hvor iværksætteren Arne Bybjerg opfinder en papillot. Det viser sig at være en rigtig god idé, og på rekordtid skaber han en af verdens hurtigst ekspanderende virksomheder, Carmen Curlers."