Nu lukker TikTok

07/3/22 06:29

Ida Hansson

Nu lukker mediet ned.

TikTok har suspenderet al livestreaming og indholdsdeling på sin platform i Rusland. Det skriver DailyMail.

Det oplyste den sociale mediegigant søndag, som svar på landets nye kontroversielle lov om 'falske nyheder', som truer med fængsel for at dele, hvad myndighederne anser for at være falske oplysninger.

"TikTok er en afsætningsmulighed for kreativitet og underholdning, der kan give en kilde til lettelse og menneskelig forbindelse i en tid med krig, hvor mennesker står over for en enorm tragedie og isolation," sagde virksomheden, at de "ikke havde andet valg" end at suspendere tjenesterne.

Platformen er ikke den første virksomhed, der suspenderer sine tjenester i Rusland.

Netflix tog beslutningen om at suspendere sin tjeneste i Rusland, udtalte en talsmand for virksomheden i går, søndag.

Tidligere på ugen stoppede Netflix midlertidigt alle fremtidige projekter og opkøb i Rusland. "I betragtning af omstændighederne på stedet har vi besluttet at suspendere vores tjeneste i Rusland," sagde en talsmand for Netflix.

Netflix havde tidligere sagt, at de ikke havde planer om at tilføje statsdrevne kanaler til sin russiske tjeneste, på trods af en regulering, der ville kræve, at de distribuerer statsstøttede kanaler.

Søndag meddelte også American Express, at de suspenderer alle operationer i Rusland og Hviderusland.

Globalt udstedte American Express-kort vil ikke længere fungere hos handlende eller i pengeautomater i Rusland, sagde selskabet i en erklæring. AmEx-kort udstedt lokalt i Rusland af landets banker, vil heller ikke længere fungere uden for Rusland.

Virksomheden har tidligere stoppet sine forbindelser med banker i Rusland, der er påvirket af amerikanske og internationale regeringssanktioner, sagde virksomheden. 

Sociale mediegiganten TikTok, som er en del af den større kinesiske tech-virksomhed ByteDance, udtalte, at sikkerheden for appens medarbejdere og brugere er dens højeste prioritet.