Nu melder Kongehuset ud: Det bliver anderledes i år

Foto: Shutterstock

Nu lyder meldingen fra Kongehuset på, at det også i år kommer til at være noget anderledes.

Om cirka tre uger - den 16. april - kan dronning Margrethe fejre sin 81 års fødselsdag. Men også i år, kommer det til at være på en anderledes måde, end det normalvis plejer at være.

Selvom at det danske samfund igen så småt er ved at åbne op, så er ord som afstand og restriktioner, fortsat en del af vores hverdag - også dronningens.

Læs også

Nu er hendes afløser fundet

Derfor må Hendes Majestæt se frem til, at fødselsdagen endnu en gang, bliver markeret på en anden måde. Det blev den også sidste år, hvor dronningen ellers rundede 80 år og skulle have haft en stor fejring, af den runde fødselsdag. Men sådan blev det altså ikke.

I stedet blev dagen sidste år fejret på Fredensborg Slot med digitale lykønskninger fra både ind- og udland, fællessang og dronningens tale til befolkningen om aftenen. 

Nu melder Kongehuset ud om den nært forestående fødselsdag.

Send en personlig hilsen

"Et år senere gør situationen med COVID-19 fortsat, at Dronningens fødselsdag må markeres anderledes, end hvad der er tradition for. Majestæten og den kongelige familie vil således heller ikke i år komme ud på balkonen under vagtskiftet på Amalienborg klokken 12.00. I stedet fejrer Dronningen dagen privat på Fredensborg Slot," lyder det fra Kongehuset på Kongehusets Instagram-profil.

Hvis man ønsker det, så kan man dog stadig sende en hilsen til dronning Margrethe.

Læs også

Kærlighed i dette års X Factor: Vi er mere end bare venner

⁣"Det vil dog stadig være muligt at sende Dronningen en fødselsdagshilsen på Kongehusets digitale platforme. Om morgenen den 16. april oprettes en digital gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen. Det vil som følge af den fortsatte udbredelse af COVID-19 ikke være muligt at møde fysisk op i Det Gule Palæ ved Amalienborg for at skrive en hilsen til Majestæten. Fødselsdagen markeres dagen igennem på Kongehusets sociale medier og hjemmeside," lyder det fra Kongehuset.

 

Du kan se hele opslaget her, hvor du også kan se det flotte billede af Hendes Majestæt, fra sidste års fødselsdagsfejring.