Nu melder regeringen ud: Så længe skal nattelivet være lukket

13/08/2020

Sarah Steenfeldt

Nu er der nyt om nedlukningen af nattelivet. Foto: Shutterstock
Nu er der en udmelding fra regeringen, hvor de melder ud hvor længe nattelivet foreløbigt skal være lukket.

Mest læste i dag

I går lagde regeringen under forhandlinger om genåbningens fase fire, et udspil til en aftale på bordet. Det fremgår ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at diskoteker og nattelivet fortsat skal være lukket ned til og med den 31. oktober 2020.

Det er ikke nærmere specificeret hvad der hører under betegnelsen ‘natteliv’.

Forhandlingerne mellem regeringen og Folketingets partier sluttede først omkring midnat, uden at de var nået til enighed om aftalen for genåbningens fase 4. 

Det er derfor uvist hvorvidt det vil lykkedes regeringen at komme igennem med ønsket om en fortsat nedlukning frem til 31. oktober. 

Forhandlinger fortsætter fredag

Det var oprindeligt meningen at nattelivet skulle være genåbnet i august, men sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tidligere givet udtryk for at regeringen ikke var klar til at åbne op for nattelivet i august, som det ellers var planen tilbage i maj måned.

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak har også tidligere udtalt at han havde meget vanskeligt ved at forestille sig, at der ville være nogen sundhedsfaglige argumenter for at åbne yderligere op, med henblik på de seneste ugers stigning i smitte-tallene.

Faktisk var det især genåbningen af nattelivet som han var specielt bekymret for. Han fortalte til DR at det netop er i de sammenhænge (i nattelivet, Red.) at der er erfaring med at der sker smitte, fordi at man typisk er sammen med folk man ikke kender.

Lige nu er det planen at de videre forhandlinger om genåbningens fase fire genoptages fredag.

 

 

 

Anbefalet til dig