Nu meldes der ud om Jonas Vingegaards Tour de France

Nyheder
Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt om den danske guldfugl.

Lige nu læser andre også

Sidste tirsdag blev Jonas Vingegaard udskrevet fra det hospital, han endte på efter sit voldsomme styrt under Baskerlandet Rundt. I samme ombæring delte han sine første ord med offentligheden via et X-opslag fra Team Visma Lease a Bike:

"Hej alle, det er tid til at forlade hospitalet for mig. Jeg vil gerne takke personalet for at tage godt af mig. Og jeg vil takke alle for støtten. Jeg har modtaget mange beskeder, gaver og tegninger. Det varmer! Nu er det tid til at komme mig helt".

I øjeblikket er der tvivl om, hvorvidt han bliver at finde i cykelsadlen, når der tages hul på dette års udgave af Tour de France.

Fysiologen Peter Møller Christensen, der til dagligt er tilknyttet Team Danmark, belyser de skræmmende konsekvenser af den voldsomme ulykke for den danske cykelstjerne:

"Selvfølgelig har han tabt markant på det her. Desto bedre udgangspunkt en atlet har, desto hurtigere falder niveauet dag for dag, når man er inaktiv. Det gør sig gældende på alle de vigtige parametre så som hjertefrekvens, maksimal iltoptagelse og muskelstyrke", siger han til Ekstra Bladet, og skønner, at Jonas Vingegaards kondital kan have taget et dyk på mellem 8 og 12 procent.

Her lægger fysiologen ikke skjul på, at de daglige træningspas er suspenderet, og hver dag uden fysisk aktivitet er en dag, hvor eliteatletens præstationsniveau daler.

Men det er dog ikke kun dystre udsigter, der præger scenen.

Peter Møller Christensen påpeger en vis optimisme omkring Jonas Vingegaards genoptræning. Han antyder, at Jonas Vingegaard, på grund af sin tidligere topkondition, kan opleve en hurtigere retur til formen, så snart han er tilbage i sadlen.

Den egentlige test står, når der tages hul på Tour de France, der begynder i Firenze den 29. juni. Det er et kapløb mod tiden for Jonas Vingegaard, og spørgsmålet hænger i luften: Kan han genskabe magien?

Og selv om hans krop har lidt et hårdt slag, understreger fysiologen Peter Møller Christensen, at Jonas Vingegaard 'ikke er blevet knockoutet':

"Man kan jo ikke løbe fra, at det er et hårdt slag, han har fået. Men manden er jo ikke blevet knockoutet. For at blive i bokseterminologien kan man sige, at Vingegaard er bagud på point her i begyndelsen, men det er jo ikke ensbetydende med, at han ikke kan gå de 12 omgange og blive god i Tour de France".

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig