Nu opfordrer myndighederne danskere til at lade sig teste i weekenden

13/11/20 13:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Politikere opfordrer nu disse borgere til at lade sig teste, så corona-smitten kan blive opsporet og inddæmmet.

En stribe nye teststeder kan fra fredag til søndag teste borgere i ni kommuner på den københavnske Vestegn, der er særligt hårdt ramt af corona. De nye teststeder er åbne fra kl. 10 til 16, og den særlige indsats er målrettet lokale borgere. Det siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen:

"Jeg håber, så mange som muligt, der bor på Vestegnen vil tage imod tilbuddet og blive testet, hvis de har symptomer eller har været i nær kontakt til en smittet. Der er desværre stadigt et meget højt smittetryk, og det kan vi kun få bremset, hvis flere bliver testet, og virussen bliver opsporet og inddæmmet," fortæller hun: og tilføjer:

"Vi samler nu alle kræfter om at oprette lokale teststeder på Vestegnen, så alle kan få let adgang til coronatest. Borgere kan også stadig blive testet i de permanente teststeder i Ballerup og Hvidovre, der har ledige tider, som kan bookes på forhånd."

Teststederne på Vestegnen er målrettet de lokale borgere, og borgere i andre dele af regionen opfordres til at opsøge teststeder i deres eget nærområde.

Ingen tidsbestilling i disse kommuner

Det er Akutberedskabet i Region Hovedstaden, der står for oprettelse af de lokale teststeder på Vestegnen. Albertslund er en af de ni kommuner, hvor er kommer et lokalt teststed, og borgmester Steen Christiansen (S) er glad for bedre mulighed for at blive testet lokalt:

"Det betyder meget for mange borgere at kunne blive testet tæt på deres bopæl, og derfor er det rigtigt godt med lokale teststeder denne weekend. En så intensiv indsats kan kun lade sig gøre i kraft af et tæt samarbejde mellem regionen og kommunerne, hvor vi sørger for bl.a. lokaler, medarbejdere og information til borgere."

De ni kommuner, der i weekend kan tilbyde coronatest uden tidsbestilling, er Albertslund, Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup, Rødovre, Vallensbæk, Brøndby, Herlev og Gladsaxe. I alt er der mulighed for at blive testet i 11 kommuner på Vestegnen med de to permanente teststeder i Hvidovre og Ballerup.

Mobile teststeder kommer også til Frederikssund, Rungsted og Amager i denne weekend - se adresser på alle teststeder i Region Hovedstaden.

Foruden den intensive testindsats i weekenden har regionen i denne uge også sendt testpersonale til Nordjylland for hjælpe i de nedlukkede kommuner.

Corona teststeder på Vestegnen fra den 13. - 15. nov. fra kl. 10 – 16:

 • Hedehuset, Hovedgaden 371 B, Hedehusene, Høje-Taastrup
 • Svanen, Gildbrostien 26, Ishøj
 • IF 32, Stadionvej 85, Glostrup
 • Rødovre Centrum, indgang E ved Rotunden, Rødovre Centrum 1R, 1, 202, Rødovre
 • Herlev Rådhus, Rotunden, Herlev Bygade 90, Herlev
 • Hedemarken, Nyvej 23, Albertslund
 • GXU, Gladsaxevej 198, Gladsaxe
 • Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, Brøndby Strand
 • Højrupgård, Højrupgårdsvej 1, Vallensbæk

Mobile teststeder i resten af regionen:

 • Tandklinikken på Campus, Odinsvej 4a, Frederikssund
 • Fritidshuset, Vestre Stadionvej ved Rungsted Station, Rungsted
 • Ny Sundhedsklinik, Amager, København S