Nu rammer hedebølgen endnu flere danskere: DMI deler god nyhed

Foto: Shutterstock

Fredag har DMI en rigtig god nyhed til det meste af landet.

Torsdag kunne vi fortælle, at DMI forudsagde hedebølge i en del af Danmark. Nu har instiuttet opgraderet deres varsel, og det ser ud til at en meget stor del af danskerne har noget at glæde sig til i weekenden. 

Torsdag tog vi hul på den først dag i rækken af nogle meget varme dage, som ser ud til at fortsætte et stykke ind i næste uge. Holbæk blev i dag topscorer med en temperatur på 30.8 grader ud på eftermiddagen. Det er sommerens hidtil højeste målte temperatur, men der er stor sandsynlighed for, at den bliver overgået en af de nærmeste dage.

Læs også

Stop på dansk rasteplads koster 288.500 kroner

Høje temperaturer

Der er fortsat lagt op til landsdækkende varmebølge, men noget tyder på, at vi med udgangen af søndag også kan nå en landsdækkende hedebølge.

DMI definerer landsdækkende varme- og hedebølge ved, at middelværdien af de højeste registrerede temperaturer, målt over tre sammenhængende dage, overstiger henholdsvis 25 grader og 28 grader i mere end halvdelen af landet.

Er du ikke til den massive varme de kommende dage, er vi heldigvis omkranset af en masse vand omkring Danmark. Så har du mulighed for det, så find en kyststrækning med pålandsvind for her vil temperaturen typisk ligge på behagelige 20 til 23 grader.

Hvor længe den massive varmen fortsætter er på nuværende tidspunkt lidt usikkert, og dermed også hvorvidt varslet for hedebølge skal forlænges efter søndag. DMI fortæller desuden, at de vil holde danskerne opdateret med ajourført vejrinformation weekenden igennem. 

Læs også

Åbner kattelem: Du kan måske få alle fem ugers feriepenge udbetalt