Nu reagerer IKEA efter beskyldninger om diskrimination

29/08/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
En afdeling af IKEA, er blevet beskyldt for racisme.

Mest læste i dag

Søndag gik en journalist fra Journalistens Kollektiv på Twitter og diskuterede den racistiske behandling af hans kone.

Nithin Sethi, skrev om, hvordan hans kone, der kommer fra den nordøstlige stat Manipur, Indien, blev kropsvisiteret. 

Ingen andre kunder før Sethis kone blev det, og da det samme blev påpeget, kom personalet i IKEA angiveligt frem, for at forsvare det. 

Anklagen har fået opmærksomhed på sociale medier med byaktivister, der råber op om etablissementet og tagger byens embedsmænd samt Telangana IT-minister KT Rama Rao.

Som svar på anklagen gik IKEA til tasterne på Twitter og sagde: 

“Hej, i IKEA mener vi, at ligestilling er en menneskeret, og vi fordømmer alle former for racisme og fordomme. Vi beklager ulejligheden for dig, mens vi fulgte den obligatoriske fakturerings protokol.”

IKEA bemærkede yderligere, at “som en proces anmodes kunder, der bruger selv-scan-kasser, om en sidste kontrol, inden de forlader butikken for at sikre, at faktureringen er korrekt, og at kunderne ikke står over for problemer med dobbelt scanning af produkter og så videre.”

“Vi er fortsat forpligtet til, at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker,” sluttede tråden fra IKEA.

For ti dage siden, blev IKEA bedt om at kompensere 6000 rupees (560 kroner, red) for at opkræve 20 rupees (knap 2 kroner, red.) for en bærepose. 

Ordren var gældende for IKEA i Rangareddy-distriktet i staten.

IKEA blev dømt til at betale 20 rupees (prisen for bæreposen), 1000 rupees (94 kroner, red.) som erstatning for følelsesmæssig lidelse og 5000 rupees (467 kroner, red.) til en forbrugerfri proceskonto, som et symbol på udbredelsen af kendskabet til forbrugerbeskyttelsesloven af District Consumer Disputes Redressal Comission i Rangareddy, Indien. Det skriver Siasat.

Anbefalet til dig