Nu reagerer Janni Pedersen: "Det er så langt ude, at man kun kan grine ad det"

Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.

Mandag var der premiere på dokumentaren 'MeToo: Sexisme Bag Skærmen' - og nu beretter Janni Pedersen om et par ret 'vilde dage'.

Mandag havde dokumentaren 'MeToo: Sexisme Bag Skærmen' premiere. Dokumentaren handler om sexisme på TV 2 og kan ses på discovery+.

En af de kvinder der står frem i dokumentaren er TV 2-vært Janni Pedersen.

I kølvandet på premieren sætter hun nu selv ord på de seneste dage. Det gør hun på sin Instagram-profil

"Vi har haft de vildeste dage i vores ødegård i Sverige. Med dødsangst, da dokumentarerne kunne streames fra kl. 07.00 mandag morgen. Hentede Karen-Helene 12.00 i Ronneby, og mens chefer, kolleger og vildt mange skønne mennesker ringede og sms'ede, skulle vi lige i Maxi og købe selleri til kartoffelmos, tandpasta og chokolade. Og gå tur med Donna i sol og sne," fortæller Janni Pedersen til en række billeder fra de seneste par dage. 

"Vi har haft situationroom i køkkenet og fordelt interviews mellem os med kyndig styring fra Esben fra Discovery og hjælp fra en af vores gode veninder. Louise og Therese har været gudekvinder og sat barren højt, når andre satte den lavt," lyder det fra Janni.

Sender en særlig tak 

"Jeg har brølt i Kogepunktet på @radio.louddk , JyllandsPosten og Kulturen på P1 i dag over kommentarfeltet på EB og deres vinkling af historier og for øvrigt også den smædekampagne, jeg har været igennem de sidste ti måneder, hvor jeg er blevet skudt i skoene, at jeg har sat hele metoo bølgen og advokatundersøgelsen på TV2 i værk, så jeg kunne få Jes Dorphs job. Det er så langt ude, at man nærmest kun kan grine ad det. Men shit, det har gjort ondt. Det har været grimt og uærligt. Til gengæld tusind tak for alle jeres kommentarer og likes og skønne beskeder. Er blown away og skal nok svare på alt, når jeg får tid. Alt har gjort indtryk," lyder det fra Janni. 

Herefter sender Janni en stor tak til en lang række personer, heriblandt Sofie Linde og flere familiemedlemmer, venner og kolleger. 

"Mine venner, veninder, mor, min mand, datter og den store søn og svigerdatter og min søster og alle mulige andre, der bare har været der. Måske kan vi ændre de syge magtstrukturer fra nu af," lyder det og til sidst slutter Janni med en særlig tak til sin datter: 

" @nanafaber du overtalte mig til at være med i dokumentarerne. “For mor nogen må jo bruge deres brede skuldre og platform til at ændre det for mig og fremtidige generationer”. Du havde ret, skat, min vildt kloge datter. Af hjertet tak til alle for at bære os igennem, da vi gik ud på den vildeste planke."