Nu reagerer Rusland på rygterne: Sked Putin i bukserne?

07/12/22 12:05

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kremls pressekontor har afvist et rygte på telegramkanalen General SVR om, at Putin faldt i trapperne, hvilket førte til, at han, kort og godt, sked i bukserne.

Putins pressekontor har udsendt en erklæring, der afviser, at den russiske præsident 'sked i bukserne' efter at være faldet ned ad en trappe.

Et opslag på Telegram fra General SVR hævdede, at Putin var skredet og faldet ned fem trin efter en lang dag.

Rygterne fortsatte og hævde, at faldet resulterede i, at Putin landede på sit haleben, hvilket gjorde, at han svært ved at 'holde tæt'. Det skriver Daily Star.

Beretningen er dog udokumenteret, og den fremsætter ofte ubekræftede påstande mod Kreml.

Ifølge historien gik Putin nedenunder, da han "snublede og faldt på ryggen, hvorefter han faldt om på siden og gled ned et par trin".

"Hændelsen fandt sted foran præsidentens livvagter, som reagerede hurtigt og skyndte sig at hjælpe Putin. Tre sikkerhedsofficerer hjalp præsidenten med at komme til den nærmeste sofa og ringede til de læger, der var på vagt i boligen," lød det fra en kilde.

Lægerne ankom angiveligt inden for et par minutter, men kunne ikke med det samme undersøge præsidenten, da han led "onkologi i mave-tarmkanalen, som et resultat af, at han allerede oplever alvorlige problemer med fordøjelsen" og faldet forårsagede en "ufrivillig" reaktion.

Putins helbred er et omtalt emne, med spekulationer om, at han er syg. Rygterne blev mere fremtrædende efter hans beslutning om, at invadere Ukraine.

Newsweek rapporterer i en e-mail tirsdag 6. december, at Presse- og Informationskontoret for præsidenten afviste påstande om, at Putin faldt ned af trapperne og 'sked i bukserne'.

"Med hensyn til din anmodning kan vi sige, at dette er fuldstændig usandt," stod der i e-mailen.