Nu sætter kronprinsesse Mary ord på en svær tid

27/04/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det seneste år har i særdeleshed været markant anderledes, end hvad vi ellers er vant til - og nu sætter kronprinsesse Mary ord på den svære tid.

Mest læste i dag

Der er nok ikke mange, der havde forventet at vi ville gå en så anderledes og - for mange - ikke mindst svær tid i møde.    I over et år har corona-pandemien nu påvirket vores hverdag - og det har den også i Mary Fonden, hvor det nu er blevet tid til at gøre status.   Derfor er der nu netop udsendt en årsberetning fra fonden, hvor kronprinsessen også sætter ord på den seneste tid.

Mary er formand i Mary Fonden og ordene fra hende i årsberetningens forord, lyder således: 

"Sidste år, da vores årsberetning udkom, var vi i corona-krisens begyndelse, og vi kunne kun se konturerne af, hvad den ville betyde for os. Nu er der gået et år, og pandemien – og dens konsekvenser – er blevet et vilkår, vi lever med hver eneste dag. Vi har vænnet os mere til, at den er her, men samtidig mærker vi også for alvor, hvor meget den kræver af os. Særligt den sociale afstand sætter sine spor."

Kronprinsessen sætter også ord på den sociale afstand, som vi har oplevet det seneste år. 

Det sætter sine spor 

"Særligt den sociale afstand sætter sine spor. Og her er der nogle, der er særlig hårdt ramt. Vi ser med al tydelighed, at det vi frygtede for et år siden, er blevet til virkelighed. Mange, mange flere føler sig ensomme i dag end for et år siden. Og her er vores børn og unge nogle af dem, der lider mest. Fx er andelen af unge, der helt eller delvist føler sig ensomme, steget til alarmerende 40 %. Når man er ung, dannes identiteten i samspillet og i spejlingen med andre, og de sociale fællesskaber betyder utrolig meget," lyder det.

Netop ensomhed og sociale fællesskaber er noget, der har i særdeleshed har været fokus på i Mary Fonden i det seneste år. For at få bugt med ensomheden har Mary Fonden blandt andet gennemført kampagnen "Få øje på ensomhed", hvor fonden i sommeren opfordrede de unge til at være der for hinanden. 

Men selvom det har været et hårdt år - så er det ikke helt uden håb. 

"Selvom det har været et hårdt år og en svær tid, er der også meget, som giver håb. Viljen til at være noget for hinanden og viljen til at stå frem og bede om hjælp er noget af det, jeg har haft glæde af at opleve mange gange det seneste år," sådan lyder det fra kronprinsessen på Mary Fondens Instagram.

Det er dog ikke kun ensomhed Mary Fonden har fokus på - også mobning og trivsel, samt ensomhed og vold i hjemmet, er Mary Fondens indsatsområder.

Og fremadrettet skal dette store arbejde også fortsætte.

  "Arbejdet med at bekæmpe ensomhed blandt unge vil være mere relevant end nogensinde, ikke bare nu men også efter corona. Vi er derfor i gang med at tage de første spadestik til nye indsatser, der skal bekæmpe ensomhed blandt unge, understreger kronprinsessen, der også fremhæver andre udfordringer end ensomhed," lyder det fra kronprinsessen som også tilføjer, at alle Mary Fondens indsatsområder er blevet endnu mere aktuelle, under nedlukningen.   Der er nemlig endnu flere børn der nu har brug for hjælp, da nogle undersøgelser peger på, at volden i nogle familier er blevet hyppigere og grovere under nedlukningen.

Du kan læse hele årsberetningen her.

   

Anbefalet til dig