Nu sætter supermarked begrænsning på køb af æg

24/11/22 09:31

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Forsyningsproblemer har ført til, at flere supermarkeder nu har været nødt til at sætte begrænsninger på, hvor mange æg kunderne må købe.

Æg er perfekt til din morgenmad, til frokostbordet og til aftensmaden, og generelt har det været ganske billigt at købe æg.

I løbet af inflationen steg prisen dog voldsomt på æg, og nu er det faktisk blevet så galt, at supermarkederne har svært ved at få nok æg hjem til butikkerne.

Supermarkedskæderne Asda og Lidl har i England valgt at sætte begrænsning på, hvor mange æg kunderne må købe ad gangen, og nu følger Tesco trop.

Det skriver det britiske medie GetSurrey.co.uk.

Skal du handle æg i England, og går ind i en Lidl eller Tesco, så vil du kun kunne købe tre bakker æg ad gangen, mens du i Asda kun må købe to bakker æg.

Årsagen til at butikkerne har store problemer med æg, skyldes, at England kæmper med det største udbrud af fugleinfluenza nogensinde. Det har resulteret i, at der lægges færre æg og at priserne samtidig skyder op i vejret.

Vilde 'Black Friday'-tilbud i Danmark

Begrænsning på æg er der i øjeblikket ikke i Danmark, hvert fald ikke medmindre der er et vildt tilbud. Vilde tilbud kommer der dog nok af i disse dage, hvor vi er midt i 'Black Week', og i morgen kommer flere supermarkeder med voldsomme tilbud under 'Black Friday'.

Vi har taget et kig i tilbudsaviserne, og flere af de tilbud vi har fundet, er meget solide tilbud.

Rema1000 sælger populære dåsesodavand til blot 2.50 kroner dåsen. Her er der tale om Coca Cola-produkter.

I Bilka har de tilbud på smør, hvor du kan få en pakke Lurpak til blot 12 kroner. Er du mere til Bakkedal-smør, så kan du få en pakke til blot 10 kroner i Føtex.