Nu siger dronning Margrethe farvel

01/12/20 10:46

Christian Granhøj Skouboe

Her ses dronningen, da hun overrakte årsbogen "Nationalmuseets Arbejdsmark". Foto: Keld Navntoft, Kongehuset”
Dronningen vinker i dag farvel til Fredensborg Slot, når hun flytter.

De forgående tre måneder har dronning Margrethe boet på Fredensborg Slot. I dag er dronningen dog tilbage i vante rammer. I hvert fald for en stund. 

Det afslører et kig i Kongehusets kalender. Her står der, at 1. december bruges på "residensforlæggelse til Amalienborg".

Residensforlæggelse betyder på jævnt dansk, at dronningen flytter bolig. Det betyder, at hendes majestæt i dag vender tilbage til Amalienborg, der ligger i hjertet af København. Her bliver hun indtil videre. Allerede senere på måneden, skal dronningen dog vænne sig til nye omgivelser igen. 

I år fejrer dronning Margrethe nemlig ikke jul, som majestæten plejer. 

Sådan ser dronningens juleplaner ud

Det stod allerede klart tidligere på måneden, at kongefamiliens jul ville blive atypisk i år. 

Ikke nok med at verden kæmper med coronavirussen, der har medført forsamlingsforbud og andre restriktioner, der forandrer måden, julen kan fejres på. Hos den kongelige familie deler medlemmerne sig også på.

Kronprinsparet holder i år jul sammen med deres fire børn. De bliver i det indre København og fejrer højtiden i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Dronning Margrethe fejrer derimod juletiden sammen med prins Joachim og prinsesse Marie. Derudover vil prins Joachims i alt fire børn også fejre julen sammen med deres forældre og bedstemor.