Nu skal Danmark teste 15.000 om dagen for corona

Nyheder
Foto: Shutterstock
Sundhedsstyrelsen har valgt at skrue op for ambitionerne. Det betyder at op mod 15.000 danskere dagligt kan blive tjekket for corona i ugen efter påske.

Mest læste i dag

I går fortalte Søren Brostrøm, at retningslinjerne for, hvem der bliver testet for Coronavirus bliver ændret.

Mellem 10.000 og 15.000 forventes at blive testet

Ændringerne betyder, at man vil kunne foretage op til 15.000 daglige test i ugen efter påske. Men allerede i denne uge vil der ske en betydelig stigning i antallet af test.

Det skriver dr.dk

”Min forventninger er, at vi kommer højere end 5.000 med de her nye retningslinjer i den her uge. Men vi forventer sådan set, at vi kan nå op på 10.000 i næste uge og 15.000 efter påske,” fortæller Helene Probst, der er centerchef for planlægning i Sundhedsstyrelsen.

Nye retningslinjer springer sygehuset over

De nye retningslinjer giver borgere med mildere symptomer muligheden for at kontakte deres praktiserende læge og få en henvisning til en test for coronavirus over telefonen.

Denne ændring gælder især syge personer, der bor tæt sammen med andre der kan er i risikogruppen. Her betragtes de særligt udsatte som kronisk syge eller personer over 80 år.

Før skulle man som borger igennem en vurdering på sygehuset, hvorefter et prøvesvar vil komme til den praktiserende læge. Disse nye retningslinjer springer dog sygehusvurderingen over, og giver mulighed for at man kan køre direkte hjem til folk og teste dem.

Denne mulighed gælder f.eks. for personer på plejehjem, i kommunale botilbud, i fængsler eller på herberg.

Langt til 15.000 daglige test

I den seneste opdatering fra sundhedsmyndigheder, står der at 3.107 personer er blevet konstateret smittet med Coronavirus. Derudover fremgår det, at i alt 27.109 personer er blevet testet for coronavirus. Det tal er dog uden de tests, hvor svaret endnu ikke er klar, eller hvor svaret var uklart.

I onsdags blev 2.324 testet, så der er et stykke vej til de 15.000.

Man har i alt registreret 104 coronarelaterede dødsfald i Danmark.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig