Nu skal der være styr på det: Her kræves der også coronapas

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Fra midnat kan virksomheder kræve, at ansatte fremviser coronapas.

“For at mindske risikoen for at coronasmitten spreder sig på arbejdspladser, kan virksomheder fra fredag kræve, at ansatte viser coronapas, så længe corona kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.”

Læs også

DR afslører: ’Den store julebagedyst’ bliver helt anderledes i år

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet. 

Efter hastebehandling i Folketinget blev loven vedtaget med politisk flertal torsdag. 

Det glæder beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye. 

“Hvis virksomheden gør brug af de nye regler, så kan de ansatte være mere trygge ved at tage på arbejde. Virksomheden er mindre sårbar for stor smittespredning og kan mindske risikoen for, at mange sygemeldinger betyder mindre produktion og tab af omsætning. Det, synes jeg, er rigtig fornuftigt,” siger Mattias Tesfaye.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Med loven får virksomhederne også mulighed for at kræve, at ansatte bliver testet for corona og oplyser testens resultat. Virksomhederne skal dog sagligt kunne begrunde, at en test er nødvendig for at begrænse smittespredning med corona. Ansatte med coronapas vil som udgangspunkt kunne undgå at blive testet for corona, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

“Jeg er glad for at reglerne allerede træder i kraft til midnat. Mange statslige arbejdspladser vil blive omfattet af reglerne i morgen. Jeg vil gerne opfordre andre arbejdsgivere til at overveje, om reglerne også skal indføres hos dem,” lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Læs også

Sundhedsstyrelsen melder ud: Anbefales til alle over 18 år