Nu skal du være opmærksom på ny parkeringsregel: Det er ikke længere gratis

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu skal du være opmærksom på den nye regel.

Lige nu læser andre også

2023 er nu lagt bag os.

Med indtræden i 2024 markeres ikke kun starten på et nyt kalenderår, men også implementeringen af en række nye regler og love, der vil påvirke mange aspekter af vores dagligdag.

Som vi siger farvel til det forgangne år og hilser det nye velkommen, er det vigtigt for os alle at blive opdateret om disse ændringer - og især dem, der har direkte indflydelse på vores daglige rutiner.

En af de regler, som fra dags dato - den 3. januar - træder i kraft omhandler parkering.

Da der i juni 2021 åbnede et nyt, gratis parkeringsareal på havnen i Esbjerg, faldt antallet af overførte biler hos Fanølinjen betragteligt, fordi de rejsende – ofte turister - lader bilen stå gratis i Esbjerg og i stedet rejser som gående.

Siden foråret har Molslinjen på møder med Fanø Kommune dokumenteret, at antallet af overførte biler er faldet, siden gratis parkering dukkede op – og at antallet af gående passagerer stiger tilsvarende.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Faldet i indtægter ville betyde enten kraftig reduktion i sejlplanen eller stigende billetpriser - og reelt bringe færgedriften tilbage på niveau med 2017.

Molslinjen og Fanø Kommune har diskuteret løsninger på flere dialogmøder, og Molslinjen har nu præsenteret en model for parkering, som sikrer Ø-pendlere og grundejere stort set uændrede parkeringsforhold på Esbjerg Havn.

Parkering for gæster til Fanø skal der betales for.

Der vil blive etableret 156 parkeringspladser til øens gæster, hvor de kan parkere 24 timer gratis – herefter skal der ske betaling.

Molslinjens forslag til parkeringsregler var på dagsordenen på Fanø Kommunes Økonomi og planudvalgsmøde i aftes - her blev punktet taget til efterretning.

Grundejere og fastliggere med aktive tilladelser vil inden længe modtage en mail fra Molslinjen, hvor de skal give lov til, at Q-park kontakter dem angående parkering. Herefter skal grundejere og fastliggere selv registrere sig hos Q-park.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig