Nu skal Folketinget tage stilling: Benzin og diesel til under 10 kroner literen

22/5/22 11:41

Henrik Rothenbücher

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix
Mere end 80.000 danskere mener, at priserne på benzin og diesel er blevet for høje, og de ønsker derfor at staten sænker prisen, så den kommer under 10 kroner literen.

Den nuværende verdenssituation har medført, at prisen for benzin og diesel er steget enorm.

Det har gjort det svært for mange danskere at finde penge til at fylde brændstoftanken i bilen – og især pendlere rammes hårdt, da de ofte må stå ved en tankstander.

Faktisk er priserne på nuværende tidspunkt omtrent 50% højere, end for blot et år siden, hvor de ellers også havde fået et nøk opad som følge af coronakrisen.

De markante prisstigninger på både benzin og diesel, har fået danskerne til lange ud efter regeringen. Rigtig mange mener nemlig ikke, at der har været nok hjælp at hente.

Af denne grund har mere end 86.000 danskere skrevet under på et nyt borgerforslag, der kræver, at samtlige afgifter på diesel og benzin bliver fjernet. Dette ville naturligvis gøre det betydeligt billigere at fylde brændstof i bilen.

"Alle afgifter på benzin og diesel bør fjernes så den almindelige dansker kan få en hverdag til at køre med alle de kommende prisstigninger," lyder det i teksten til det meget populære borgerforslag.

Derudover bliver der i teksten pointeret, at den gennemsnitlige danskers indkomst ikke er tilstrækkeligt høj til, at der er råd til at betale de markante prisstigninger på brændstof.

"Den almene danskers indkomst kan ikke følge med de store prisstigninger vi står overfor. Det er ikke kun brændstoffet der stiger men, brændstof er det vigtigste for at befolkningen kan komme frem og tilbage på arbejde, varer kan leveres etc.," lyder det.

I og med, at borgerforslaget har rundet mere end 50.000 støttere, kan det potentielt blive fremsat i Folketinget. Dette forudsætter dog, at der enten er et folketingsmedlem eller en minister, der er villig til at fremsætte det.

Dog er der en række partier, der står bag den såkaldte borgerforslagsordning, der har tilkendegivet, at de vil sørge for, at de borgerforslag, der opnår tilslutning fra mindst 50.000 borgere, vil blive fremsat i Folketinget.