Nu skal vinderen kåres: Hvem laver Danmarks bedste romkugle?

29/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Romkuglerne er en favorit blandt danskerne. Foto: Shutterstock
Nu skal det igen afgøres, hvem der laver den bedste version af den populære lille kugle.

Mest læste i dag

Tilbage i 2018 afholdt Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) for første gang konkurrencen, Danmarks Bedste Romkugle. Nu gør de det igen. Det fortæller bager- og konditormestrene selv i en pressemeddelelse onsdag. 

Konkurrencen om at lave Danmarks Bedste Romkugle blev afholdt for første gang på Foodexpo-messen i Messecenter Herning og bagermester, Carsten Bjørn Bak Matthiesen, fra Nørre Aaby Bageri løb med æren og hans bageri siden da været et mekka for elskere af den lille brune kugle, der hører til blandt de mest solgte kager hos de danske håndværksbagere.

Tirsdag den 24. marts skal der findes en ny, der kan kalde sig for kvinden/manden bag Danmarks bedste romkugle.
Igen er Foodexpo-messen i Messecenter Herning ramme om konkurrencen, hvor bager- og konditormestre fra hele Danmark leverer deres bud på ”nationalkagen” til bedømmelse.

Danskerne bestemmer vinderen

Det er ligesom sidst den almindelige forbruger, der får lov til at smage og stemme på deres absolutte favoritkugle.

"I 2018 havde vi 35 tilmeldte til konkurrencen. Men jeg hører på vandrørene hos mine kollegaer, at der nok kommer lidt flere i år. Derfor har vi hentet et dommerpanel ind, som skal hjælpe med at skære feltet lidt ned, inden forbrugerne kommer til at smage og bedømme på Foodexpo – for lige meget, hvor glad man er for romkugler, så kan det være svært at smage sig gennem mere end 50 forskellige. Men vi holder ved, at den mest folkelige kage i Danmark selvfølgelig skal kåres af "folket"," fortæller John Jønsson, formand for BKD og manden, der i 2018 leverede Danmarks niende bedste romkugle.

Reglerne for kåringen: 

  • Det står deltagerne frit for om de vil indstille den romkugle, de sælger i dag – eller måske opfinder en til lejligheden.
  • Der er ingen krav om indlevering af opskriften.
  • Man skal aflevere 100 romkugler af 20 gram til BKDs stand på Foodexpo senest tirsdag den 24. marts kl. 10.30. Alle romkugler skal være neutrale i udtryk – de må altså ikke bære præg af, hvilken virksomhed, de kommer fra.
  • Man skal være til stede på Foodexpo, når præmieoverrækkelsen går i gang kl. 15.30 for at kunne blive nummer 1, 2 eller 3.
  • Du skal være medlem af BKD for at kunne deltage og hver virksomhed kan kun deltage med én romkugle.
  • Tilmelding senest den 3. marts på bkd.dk.

Anbefalet til dig