Nu sker det: Disse 6 restriktioner løftes

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu normaliseres hverdagen en smule.

Mest læste i dag

Mandag åbnes der endnu en gang en flig mere af Danmark op. 

Genåbning af landet har været det store tema i den forgange måned, hvor partierne har bekriget hinanden i den offentlige debat for at komme med netop deres bud på, hvor der skal åbnes næste gang. 

Det har ført til, at hverdagen mandag normaliseres for en hel række danskere. Det drejer sig særligt om skoleelever, men også butiksansatte kan se frem til, at deres hverdag normaliseres en smule mere end det har været tilfældet siden sidste i december, hvor landet blev lukket for anden gang. 

Her løftes restriktionerne nu

Samtidig med at der nu åbnes mere op, så fortsætter forhandlingerne på Christiansborg. Statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte i sidste uge, at hun venter at fremlægge en samlet genåbningsplan den 23. marts. I den forbindelse sagde Mette Frederiksen om forhandlingerne med de andre partier i Folketinget. 

"Vi er enige om at have et fikspunkt på vaccinationerne. Både vi og Venstre ser på personer over 50 år og personer i sårbare grupper," siger Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:

"Vi arbejder nu videre med, hvor det fikspunkt præcis skal placeres." 

Hvad det næste, der åbner er, vides altså ikke. I dag løftes følgende restriktioner dog. 

  • 5.-8. klasses elever vender tilbage til skolen en gang om ugen, hvor de modtager til udendørs undervisning.
  • Højskoler og efterskoler genåbner.
  • I Østjylland, Sydjylland, Fyn og Vest- og Sydsjælland må afgangselever i folkeskolen og på ungdomsuddannelse fra nu af komme i skole hver anden uge 
  • På ikke-brofaste øer får folkeskoleelever lov til at vende tilbage.
  • Butikker på 5000 kvadratmeter og derover må nu have 250 kunder ad gangen.
  • Butikker med under 10.000 slipper fremover for tidsbestilling.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig