Nu sker det: DMI melder om muligt skybrud

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter lang tids tørke får landmænd og haveejere endelig vand fra oven.

Mest læste i dag

Det knastørre og solrige vejr har bidt sig fast, og med en forventet temperaturstigning kan Danmark se frem til endnu mere solskin, og så sent som igår blev der varslet hedebølge

Men det danske land får snart et skyl ifølge DMI, og både landmænd og haveejere kan nu endelig juble over, at der snart vil falde noget regn.

Men som tidligere nævnt er der altså godt nyt til de solglade danskere, da der udover lidt regn vil være hedebølge i de kommende dage.

DMI udsendte så sent som i går et forvarsel om en hedebølge, der ventes at påvirke den vestlige del af landet i de kommende dage. Mandag vil temperaturerne snige sig op på 30 grader.

Ifølge DMI er en hedebølge karakteriseret ved, at gennemsnittet af de højeste registrerede temperaturer over tre sammenhængende dage forventes at overstige 28 grader.

Nedbøren vil ramme landet i lokale, spredte byger torsdag aften. Sådan skriver B.T.

Men det betyder stadig ikke, at Sankt Hans er reddet de steder, der har fået forbud mod at brænde et bål af, da tørkeindekset ikke vil falde som følge af de lokale byger.

Til trods for at der langt om længe vil falde en smule regn, vil temperaturerne stadig være i den høje ende, og i dag forventes der op mod 27 grader.

Dagens dråber vil dog ikke ligefrem være nogen stor mængde, men natten til fredag får piben en helt anden lyd, hvad regn angår.

“I aften og nat får den sydøstlige del af landet nedbør, som kan blive kraftige. Som det ser ud nu, bliver det ikke skybrud, men det er noget, vi holder øje med”, udtaler vagthavende meteorolog Jesper Eriksen til B.T.

Han udelukker heller ikke, at der kan følge et par tordenskrald med bygerne.

Anbefalet til dig