Nu sker det i København: Ingen biler på Vesterbrogade

Af: Kasper Rud

|

10/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bliver forbudt at færdes i bil.

Lige nu læser andre også

Vesterbrogade i hjertet af København skal forvandles til et bilfrit byrum i en seksmåneders testperiode.

Gaden løber mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard, og den vil i sommeren 2026 blive omdannet til en grøn oase med træer og bænke, hvor bilerne bliver erstattet af cykler, el-busser og fodgængere.

Projektet er en del af Københavns nye budgetaftale, hvor der er afsat 13 millioner kroner til forsøget.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

Christopher Røhl Andersen, medlem af både Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget for Radikale Venstre, ser store muligheder i omdannelsen af den ellers trafikfyldte gade.

"Lige nu er det bare en gennemgangspassage, hvor der flyver et par poser med skrald og går nogle turister. At kunne bruge området til ophold er en kæmpe mulighed," siger han til TV 2 Kosmopol.

Den midlertidige park skal give københavnerne en forsmag på, hvordan byrummet kan bruges på nye måder. Målet er at skabe et mere attraktivt og grønt mødested i en del af byen, der i dag er domineret af trafik. C

hristopher Røhl påpeger, at det nuværende område ved Hovedbanegården og Tivoli ikke byder på en særlig indbydende velkomst til byen. "I dag er Hovedbanegården ikke et særlig spændende møde med København. Der er veje på begge sider, og Tivoli står som et monument midt i en stor rundkørsel," udtaler han.

Efter forsøgsperioden vil bilerne igen få adgang til gaden, mens politikerne og lokale aktører, herunder Tivoli, evaluerer og planlægger en mulig permanent løsning.

Selv om der fortsat vil være el-busser under testen, håber Røhl på, at busserne i fremtiden kan omlægges, så området udelukkende er forbeholdt cyklister og fodgængere.

Anbefalet til dig