Nu sker det igen: Politiet lukker handlen

Af: Lucas Andreas

|

16/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Københavns politi sætter igen fokus på Pusher street, som de vil lukke torsdag morgen klokken 9.

Lige nu læser andre også

Københavns Politi har annonceret endnu en midlertidig nedlukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, planlagt til torsdag denne uge. Boderne vil blive ryddet klokken 09.00, og politiet retter særlig opmærksomhed mod potentielle hashkøbere på Christiania før nedlukningen.

Det skriver Se og Hør

"Som køber af ulovlige stoffer er man med til at understøtte den organiserede kriminalitet i Pusher Street, og derfor vil vi onsdag før nedlukningen have særlig fokus på køberne," udtaler politiet på det sociale medie X.

Denne midlertidige nedlukning er en del af politiets vedvarende bestræbelser på at permanent lukke den ulovlige hashhandel på Christiania. Den seneste nedlukning fandt sted den 21. december sidste år.

Fra den 1. januar har politiet haft beføjelse til at oprette skærpede strafzoner i områder med åbenlys og systematisk handel med ulovlige stoffer. Københavns Politi oprettede en sådan zone på hele Christiania den 10. januar, som indtil videre gælder frem til den 10. juli.

Efter rydningen torsdag vil politiet forblive i den skærpede strafzone resten af dagen. Politiet påpeger, at den skærpede strafzone på og omkring Christiania medfører betydeligt hårdere straffe for både købere og sælgere af ulovlige stoffer.

Det er ikke ulovligt at opholde sig i Pusher Street, mens hashhandlen er lukket, men politiet advarer om, at personer, der bliver stoppet med hash, vil blive sigtet. I den skærpede strafzone kan købere risikere fængsel, og bøderne vil blive fordoblet, hvis man bliver pågrebet i zonen med små mængder hash.

Anbefalet til dig