Nu sker det: Ministeriet bekræfter

05/10/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Nyheder24.dk
Fra i dag er der åbent

Mest læste i dag

Fra i dag kan danskerne brevstemme til kommunal- og regionalvalget, der finder sted 16. november i år. Det oplyser Bolig- og Inderigsministeriet i en pressemeddelelse

"Tirsdag den 16. november 2021 er der valg til kommuner og regioner i Danmark," skriver ministeriet - og fortsætter: 

"Men faktisk kan du afgive din stemme allerede fra i dag, hvis det passer dig bedre end at stemme på selve valgdagen. Så skal du bare brevstemme"

Det oplyses desuden, at der er åbent for brevstemmer fra i dag og indtil fredag den 12. november, klokken 16.00

 

Sådan brevstemmer du

I samme ombæring har ministeriet udsendt en række fakta om, hvordan man brevstemmer. De er værd at skrive sig bag øret, hvis man ikke kan eller har lyst til at dukke op ved stemmeurnerne, når valgdagen indtræffer midt i november

  • Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
  • Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Kontakt kommunen eller gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
  • Du skal huske at medbringe legitimation, f.eks. kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
  • På brevstemmestederne er der oversigter over, hvem der stiller op (kandidatlister, navne på kandidaterne og indgåede liste- og valgforbund).
  • Hvis du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen. Men du kan godt brevstemme igen inden for fristen – den nyeste stemme tæller.
  • Kommunerne har indgået en aftale med PostNord, som skal sikre, at alle brevstemmer mellem kommunerne når frem til det rette valgsted til tiden.
  • Man har siden den 16. august 2021 kunnet brevstemme i udlandet, f.eks. på ambassader og konsulater.
  • Fra den 26. oktober 2021 kan man også brevstemme på sygehuse, på plejehjem og i fængsler m.v., hvis man opholder sig dér.

TRYK HER OG VEND TILBAGE TIL FORSIDEN

Anbefalet til dig