Nu skete det: Coronavirussen er kommet til Danmark

Foto: Shutterstock

Coronavirussen er desværre ankommet til Danmark. Det er sket efter, at en mand fra Sjælland er blevet bekræftet smittet med virussen.

Nu er det desværre sket. Den frygtede coronavirus er langt og længe blevet bekræftet i Danmark, efter at en dansker er blevet smittet.

Virussen blev opdaget for et par måneder siden i Kina, og hurtigt har den spredt sig til store dele af verden. Danmark var dog længe et af de europæiske lande, hvor der ikke var konstateret nogle smittede, men det har nu ændret sig.

Læs også

Ville bare hente en oplader: Det koster ham 18.000 kroner

Tv2 har netop meddelt, at coronavirussen er bekræftet i Danmark, og det skyldes, at det er en af deres ansatte, der er blevet smittet.

Der er tale om Tv2-medarbejderen Jakob Tage Ramlyng, der sidste uge var på skiferie med sin familie i det nordlige Italien. Det formodes, at det er under denne ferie at han er blevet smittet med virussen,

Den Tv2-ansatte kom hjem til Danmark i mandags, men i løbet af i går onsdag begyndte han at få diverse symptomer. Han fik hoste og feber, og derfor lod han sig tjekke for, om han var blevet smittet.

Natten til i dag torsdag blev det så bekræftet, at Jakob Tage Ramlyng fra Sjælland, er blevet smittet med coronavirus.

Jakob Tage Ramlyng skal derfor opholde sig i sit hjem på Sjælland. Heldigvis er hverken hans kone eller søn blevet smittet.

Skal i gang med kontaktopsporing

Eftersom at smitten er kommet til Danmark, skal Sundhedsstyrelsen på hårdt arbejde, for nu skal de til at i gang med kontaktopsporing, for at finde ud af om Jakob Tage Ramlyng, kan have smittet andre.

“Det startede med håndteringen af patienten og hans pårørende, som er testet negativ. Men så går vi også allerede i gang med kontaktopsporing – det kommer vi til at fortsætte med i dag, også hos jer (på TV 2, red.), fordi det er jeres kollega, der er blevet smittet,” fortæller Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen til Tv2.

Han fortæller også, at man ikke skal gå i panik, selvom virussen nu er kommet til Danmark. Dødeligheden er nemlig lav, og det er primært ældre og svage mænd, der dør.

Læs også

9-årig pige forfulgt af fremmed: Tilbød hende slik på sti bag skolen

 

 

Læs også