Nu tager Cecilie Beck ordet: "Jeg var helt rystet"

09/03/2021

Sarah Steenfeldt

Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter. Foto: Miklos Szabo / TV2
Nu tager den populære nyhedsvært ordet og slår det fast én gang for alle.

Mest læste i dag

Det gik nok ikke mange forbi, at det i går var kvindernes internationale kampdag. Den blev verden over markeret - især i medierne og på de sociale medier, blev der postet utallige opslag der var relateret til den særlige dag.

Også Cecilie Beck markerede dagen - det gjorde hun i samabejde med Femina

I går gav de tre kvinder ordet, hvor den ene af dem var Cecilie Beck.

"Kære alle sammen. Står du og skal møde en dansk topchef, så er der større sandsynlighed for, at det er en der hedder Lars - end at det er en kvinde du skal møde," sådan indleder hun sin tale, som Femina blandt andet har delt på sine sociale medier.

"Der er simpelthen flere danske topledere, der hedder det specifikke navn Lars, end der er kvindelige topchefer," fortsætter hun.

Netop dét faktum, at der er flere danske topledere ved navn Lars, end der er kvindelige topledere - det har rystet hende.

- Jeg var helt rystet, da jeg læste det. Det er jo helt vildt, at et specifikt mandenavn kan være mere udbredt blandt topchefer, end kvinder er, lyder det fra Cecilie Beck til Ekstra Bladet.

Det kom frem, da Berlingske sidste år lavede en opgørelse over de 1000 største virksomheder - baseret på omsætning og deres administrerende direktørs køn. Ud af disse, var kun 69 kvinder CEO.

Det mener Cecilie Beck er en sørgelig fordeling. Hvis man ser på tallene fra 2019 besad 75 kvinder her en post som CEO.

Det er vigtigt at slå fast

Nu slår nyhedsværten derfor fast, at det simpelthen må være slut med at tro, at det kun er gamle mænd i kedelige grå jakkesæt, der kan blive succesfulde.

"Det er jo så vigtig en præmis at slå fast. Unge kvinder skal vide, at vi skal indtage hjørnekontorerne og bestyrelseslokalerne med alt, hvad der er os - glimmernegle og blomstrede kjoler - og stadig have krav på at blive set som kompetente og handlekraftige autoriteter," siger hun Cecilie Beck.

Derfor gør hun alt hvad hun kan, for at påpege det- og opmuntre unge kvinder til at vide, at de naturligvis kan bidrage med ligeså meget som mænd på disse chef- og bestyrelsesposter.

Hun understreger også at man som kvinde sagtens kan "nå det hele". Hun har selv balanceret både karriere og familieliv med både mand og børn.

Og nu mener hun at det er tid til at gøre op med denne fordeling.

"2021 er året, hvor vi for alvor gør op med den åbenlyse uacceptable og usunde fordeling af magten i danske organisationer og virksomheder," lyder det fra hende i talen, som du kan se og høre resten af lige her.