Nu tager Cecilie Frøkjær bladet fra munden

09/1/23 09:41

Ida Hansson

Foto:Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Tv-værten havde et tæt samarbejde med Lise Nørgaard. Nu fortæller Cecilie Frøkjær om deres fine relation.

Tv-værten Cecilie Frøkjær havde et tæt venskab med Lise Nørgaard, som døde i en alder af 105 år for otte dage siden.

For ni år siden begyndte et professionelt samarbejde mellem de to kvinder, da bogen “Fruen kommer i dag” skulle udarbejdes.

Bogen er et langt interview mellem Cecilie og Lise. Selvom Lise nu er væk fra Jorden rent fysisk, så lever hun stadig videre via alle de ting, hun har skabt.

Det gælder for eksempel ‘Matador’, som er blevet dansk folkeeje siden skabelsen.

Cecilie er da også ked af Lises død, men omvendt er der også flere ting, som hun vil tage med videre.

– Jeg tror, at alle, der har mødt Lise, har været påvirket af hende. Hun har sagt kloge ting til folk, og på dén måde har hun delt ud af sig selv til os alle sammen, og derfor synes jeg, at hun stadig er med os. Og vi tager hende med os videre. Jeg tror, at jeg fremover masser af gange vil tænke: Hvad ville Lise sige eller gøre her? Eller også vil jeg bare sende hende en kærlig tanke, siger TV 2-værten til BILLED-BLADET.

Trods den høje alder på mere end 100 år, så havde Lise Nørgaard en fantastisk energi, som Cecilie Frøkjær i den grad beundrer. Hun husker en nylig episode, hvor Lises overskud tydeligt kom til syne.

– Lise havde en motor, der kunne køre længere på literen end de fleste andres. Da jeg for et stykke tid siden mødtes med hende for at læse højt for hende, spurgte jeg, hvad jeg skulle tage med, og hun svarede: “Find nogle bøger – bare noget morsomt”. Jeg kom med en stak bøger under armen, og da hun så mig, foreslog hun, at vi spiste frokost først. Da vi kom tilbage, sagde hun: “Nu skal vi læse”. Lise var så imponerende og så utrættelig, at hun både kunne klare en frokost og få læst højt, siger Cecilie Frøkjær.