Nu tager tusindvis af danskere forskud på glæderne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det er ikke altid nemt at vente.

Lige nu læser andre også

Fra oktober kan danske familier søge om at få udbetalt deres indefrosne feriepenge. Målet er at få skabt mere økonomisk aktivitet under coronakrisen. Det har mange allerede benyttet sig af, fortæller Finans Danmark i en pressemeddelelse. 

Mindst 9.900 familier har nemlig indtil nu valgt at låne de feriepenge, de står til at få udbetalt senere på året, i banken. Det viser opdaterede tal fra organisationen Finans Danmark. I alt er 150 mio. kroner af de indefrosne feriepenge dermed allerede ude i en række familier.

Tålmodighed er - ikke altid - en dyd

Men ikke alle vil vente så længe. Helt nye tal fra Finans Danmark viser, at 9.900 husstande indtil nu har valgt at tage forskud på feriepengene og tage imod muligheden for at låne pengene i banken på fordelagtige vilkår. Det tilbyder en række banker, ifølge Finans Danmark. 

I tre af landets banker, der tilsammen dækker knap 40 procent af markedet, har de samlet set lånt 150 mio. kroner ud som forskud på feriepengene.

Ved seneste opgørelse den 12. august 2020 havde de samme banker lånt samlet set 95 mio. kroner ud til i alt 7.500 husstande.

”Bankerne har givet en hjælpende hånd til familier, der har haft brug for pengene, før staten kunne udbetale dem. Det er værdifuldt for de berørte familier – og understøtter jo samtidig intentionen om at få feriepengene ud at arbejde i dansk økonomi på et tidspunkt, hvor den ellers er nede i gear på grund af coronaepidemien,”, siger Niels Arne Dam, cheføkonom i Finans Danmark.

Ifølge regeringen er det planen, at danskerne 1. oktober vil kunne ansøge om at få deres indefrosne feriepenge udbetalt. Når ansøgningen er sendt af sted, skulle der gå et par uger, inden pengene er tilrådighed på ens konto. Derefter er håbet, at danskerne vil bruge pengene på fornøjelser og forbrug inden for landets grænser, så de brancher, der lidt under coronakrisen, kan få en vitaminindsprøjtning.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig