Nu takker Mette Frederiksen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Statsministeren sender en stor tak.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen holdt mandag aften pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg.

I sin tale forklarede statsministeren, at coronasmittens udviklingen var bekymrende, hvilket fik hende til at appellere til, at flere lod sig vaccinere.

Til trods for, at hun har fået stor kritik for sin retorik på de sociale medier, ser det ud til at have haft en virkning.

I hvert fald kan hun nu afsløre, at der i går var 37.015 personer, der bestilte tid til at få en vaccine. I forgårs lød tallet på 35.032. Det er mere end tre gange så mange som i dagene op til, skriver Mette Frederiksen i et opslag på Facebook.

Det har fået hende til at udsende en stor tak til dem, der har valgt at bestille en tid til at få en vaccine mod coronavirus.

"Tak. Flere tusinder af jer har de seneste dage booket tid til at få en vaccine,” skriver hun i sit opslag på Facebook, hvilket hun følger op med:

"I går og i forgårs har hhv. 37.015 og 35.023 danskere booket en tid. Det er mere end 3 gange så mange som dagene inden."

I sit opslag slår Mette Frederiksen også fast, at det er afgørende for, at samfundet og danskerne kommer godt igennem vinteren, at folk er villige til at lade sig vaccinere.

"Vaccinerne er helt afgørende for, at vi som samfund kan komme så godt som muligt igennem de kolde måneder," lyder det fra statsministeren.

Slutteligt udtrykker hun også sin glæde for, at der kan ses en stigning i antallet af personer, der har valgt at bestille en tid til at få en vaccine.

"Glad for at se, at endnu flere har valgt de seneste dage at tage imod tilbuddet," runder hun sit opslag af.

Onsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at 3017 personer er testet positive for coronavirus det seneste døgn, hvilket er det højeste antal smittede siden den 23. december sidste år.

Anbefalet til dig