Nu tilbydes akut hjælp til sårbare ældre: Kan du give en hånd?

30/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Sårbare ældre får nu hjælp. Foto: Shutterstock
Den verdensomspændende coronavirus har på få uger ændret Danmark og danskernes hverdag markant. Det giver ikke mindst udfordringer for sårbare ældre, der af myndighederne opfordres til at isolere sig for at undgå smitte.

Mest læste i dag

Dansk Folkehjælp har i mange år hjulpet ensomme ældre gennem projektet SeniorNET. Derfor er det naturligt for organisationen også at iværksætte særlige initiativer, der kan hjælpe sårbare ældre gennem tiden med Corona. Anslået tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at op mod 300.000 danskere er over 80 år, og dermed i en særlig risikogruppe. Det er både denne gruppe, men også sårbare ældre i en yngre alderskategori, som kan få gavn af akuthjælpen.

Generalsekretær hos Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem fortæller:

”For Dansk Folkehjælp er det naturligt at træde til i ekstraordinære situationer, og denne pandemi er helt ekstraordinær. Sammen med landets kommuner har vi iværksat et initiativ, hvor frivillige kan hjælpe sårbare ældre med alt fra indkøb til udbringning og praktiske gøremål. Indsatsen er en støtte til de opgaver, som kommunerne må finde relevante og som kan løses med hjælp fra organisationens frivillige. Er man pårørende til en ældre i en særlig sårbar situation, opfordres man til at tage kontakt til den ældres kommune og høre, hvordan de kan hjælpe. Tilsvarende får vi brug for mange frivillige som vil hjælpe, som kan melde sig via Dansk Folkehjælp”.

Søger frivillige hjælpere

Det er Dansk Folkehjælps håb, at mange borgere vil melde sig som frivillige via www.folkehjaelp.dk. Der behov for hjælp på følgende områder: 1) dagligvare indkøb og udbringning, 2) medicinindkøb og udbringning, 3) madudbringning og 4) nødvendig praktisk hjælp. Alle borgere, der har mulighed for at transportere varer og/eller hjælpe med praktisk assistance i hjemmet, kan melde sig som frivillig. Det kræver dog en ren straffeattest samt indgåelse af frivillig aftale med Dansk Folkehjælp, herudover vil de være en fordel at have kørekort.

Interesserede frivillige kan læse mere på Dansk Folkehjælps hjemmeside eller kontakte Dansk Folkehjælp på 70 220 230 eller post@folkehjaelp.dk.

 

Sårbare ældre kan kontakte kommunen ved ønske om hjælp

Ældre borgere eller deres familier skal selv tage kontakt til den pågældende bopælskommune ved ønsket om at modtage hjælp indenfor ovennævnte områder. Alle ældre, som vurderes til at være i en sårbar position jf. myndighedernes vejledning og jf. kommunal vurdering og tilhørende henvisning, kan søge om hjælp.

Læs mere på www.folkehjaelp.dk.

Anbefalet til dig