Nu vil Søren Brostrøm indføre restriktion

04/11/2021

Nicolai Busekist

Foto: Sundhedsstyrelsen
Efter stor stigning i antal af smittede, mener Søren Brostrøm, at det er en god idé at genindføre coronapasset.

Mest læste i dag

Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen, mener, at det vil være en god idé at genindføre coronapasset visse steder i samfundet.

"Sundhedsfagligt ser jeg det som en mulighed på caféer, restauranter, koncerter og natteliv vil være en god idé på dette tidspunkt," fortæller Søren Brostrøm i et interview med TV 2.

Torsdag meddelte Statens Serum Institut, at onsdagens smittetal lød på 2.598 smittede, hvilket er det højeste antal smittede siden 30. december sidste år.

Det er på baggrund af den store stigning i antallet af smittede, at Søren Brostrøm mener, at det vil være en god idé at tage coronapasset i brug, for at komme smitteudviklingen til livs.

"Jeg tror mange i det her samfund mener ligesom jeg, at det kan vi sagtens. Vi har stadig coronapasset liggende på vores telefoner," siger han også til TV 2.

Søren Brostrøm er dog ikke ene om at mene, at det er en god idé, at coronapasset igen kommer i brug. Det mener flere eksperter også. Faktisk taler eksperter også for, at mundbindet vender tilbage.

De stigende smittetal har allerede fået regeringen til at reagere. Flere gange har de mindet borgerne om, at det fortsat er vigtigt, at man lader sig teste.

Desuden blev der i sidste weekend igen åbnet for kviktest med en daglig kapacitet på 100.00 daglige test på tværs af landet. Kviktestcentrene blev genåbnet, efter at have været lukket i blot 20 dage.

De stigende smittetal er noget, der især kan ses på de danske skoler, hvor det primært er blandt børn i alderen 6 til 11 år, at man ser coronasmitte. Det oplyser Statens Serum Institut i en ny rapport.

Derudover oplyser SSI, at der på landets sygehuse torsdag er 246 personer indlagt med corona. Det er 18 personer færre end onsdag, hvor tallet lød på 264.

Anbefalet til dig