Nummer ét på de danske bestsellerliste: Nu er hun død af kræft

Pressefoto

Lucinda Riley der i skrivende stund er nummer 1 på Bestseller-listen i Danmark, er gået bort.

Irland har mistet et kært forfattertalent i form af Lucinda Riley fredag morgen efter flere års kamp mod kræft. 

Lucinda blev 55 år gammel, og hun efterlader sig sin mand og deres fire børn.

Det bekræfter Lucindas familie i et opslag på Twitter. 

"Vi er klar over, at det nok vil komme som et forfærdeligt chok for de fleste, der ikke ved, at Lucinda har kæmpet mod kræft i fire år."

"Lucinda har rørt så mange mennesker, der har læst hendes bøger. Hun udstrålede kærlighed og venlighed i alt, hvad hun gjorde, og vil blive ved med at inspirere os alle for evigt," skriver familien i opslaget. 

Lucinda Riley fik for alvor skudt karrieren til nye højder med "Orkideens hemmelighed", som var med til at give hende sit internationale gennembrud.

Hun er dog mest kendt for at stå bag "De syv søstre"-serien, som i øjeblikket skulle være ved at blive filmatiseret som tv-serie. Men som det ikke var nok, så er den syvende bog i ovennævnte serie, "Den forsvundne søster", for nylig udkommet på dansk. 

Det er dog ikke kun dansk, hendes bøger bliver oversat til, da Gyldendal oplyser, at Lucinda Rileys bøger i alt er blevet oversat til hele 37 sprog og har solgt over 30 millioner eksemplarer verden over. 

"Vi er sikre på, at læsere i hele verden vil komme til at savne hende, men at de også vil glæde sig over, at hun igennem sit imponerende og enestående forfatterskab lever videre," skriver forlaget på Instagram.

Lucinda skrev sin første bog som 24-årig og er endt med at have skrevet otte romaner under sit ungpigenavn, Lucinda Edmonds, hvorefter hun dog var nødsaget til at sætte skriveriet på hold, da hun skulle passe sine små børn. 

Det er også værd at notere, at flere af hendes bøger har toppet bestsellerlisterne hos såvel Sunday Times som New York Times.

Læs også

Svigermor stiller Daniel vild udfordring: Du gætter aldrig resultatet

 

 

 

Læs også