Ny ændring i coronapasset indføres med det samme

22/05/2021

Per Broch

Foto: Shutterstock
I en pressemeddelelse fra Transportministeriet offentliggøres det, at der laves nogle ændringer i forbindelse med corona-passet.

Mest læste i dag

Transportministeriet har udstedt en ændringsbekendtgørelse, som ændrer kravene for coronapas i forbindelse med køreundervisning, køreprøve og vejledende helbredsmæssig køretest.

Transportministeriet ændrer kravene for brugen af coronapas i forbindelse med køreundervisning, køreprøve og vejlende helbredsmæssig køretest. Kravene bliver ændret fra den 21. maj 2021, hvor ændringsbekendtgørelsen træder i kraft.

Det bliver de følgende punkter, der ændres i forbindelse med køreundervisning, køreprøve og vejledende helbredsmæssig køretest.

  • Et positivt resultat af en PCR-test, der er mindst 14 dage og højst 8 måneder gammel fra tidspunkt, hvor testen blev foretaget, kan anvendes som dokumentation.
  • Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19 kan anvendes som dokumentation mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis.
  • Ved dokumentation for coronapas ved fremvisning af sundhedsmyndighedernes app ”Coronapas” skal skærmen vise ”Gyldigt i Danmark” kombineret med bevægelige elementer på skærmen eller ved verifikation i form af scanning ad QR-koden i appen, hvor skærmen viser ”Gyldigt i Danmark”.

En samlet præcisering af kravene for coronapas, mundbind m.m. kan der læses mere om på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

 

Anbefalet til dig