Ny afgiftstigning på diesel udløser rabat til dieselbilejere: Nu sættes der tal på

Af: Lucas Andreas

|

06/07/2024

Nyheder
Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com
Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com
Skatteministeren har skruet på dieselafgiften.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at en ny dieselafgift på 0,5 kroner per liter træder i kraft i 2025. Selvom den afgift ikke er noget, dieselbilejerne jubler over, så står det ikke så skidt til endda.

De får nemlig en stor rabat fra 2025 og frem.

Det skriver Finans.

Den aftale, der giver stigningen på dieselafgiften, støttes af SF, Konservative, Enhedslisten og De Radikale har til formål at hjælpe med mere natur, renere drikkevand og mindre klimabelastning.

Detaljer fra Skatteministeriet afslører dog, at aftalen også indebærer dieselbilejerne, som vil få reduceret deres udligningsafgift, som de betaler ud over den grønne ejerafgift, fordi brændstofafgiften på benzin er højere end den, der er på diesel.

Helt konkret vil det medføre, at en dieselbilejer, som i øjeblikket betaler 2.000 kr. årligt i udligningsafgift, vil opleve en reduktion i den årlige betaling til 1.400 kr. i både 2025 og 2026.

Derefter vil afgiften stige til 1.580 kr. fra 2027 og frem.

Det er når den kører, at den udleder C02

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard fremhævede ved offentliggørelsen af den føromtalte aftale, at afgiftsstigningen er en nødvendig del af den grønne omstilling:

"For at nå i mål med den grønne omstilling er vi nødt til at gøre det grønne valg lettere. Det gør vi med aftalen i dag. Vi forhøjer dieselafgiften som led i at nå vores klimamål i 2025 og 2030 og poster flere penge i fjernvarmepuljen. Det er grøn handling, der virker."

Signe Munk, politisk ordfører i SF, beskriver rabatten som et kompromis:

"Vi synes, at det er et rimeligt kompromis, hvor det bliver dyrere at køre i dieselbilen og billigere at eje den. Det er en rimelig løsning for klimaet. Det er jo trods alt, når man kører i dieselbilen, at den udleder CO2, og ikke når den står i garagen."

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig