Ny alarm 112-funktion på vej: Kan redde liv

Af: Thea Andersen

|

12/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart kan man benytte sig af en helt ny funktion, hvis man får brug for det.

Mest læste i dag

Nu skal danskerne snart omstille sig på, at alle landets regioner har indført mulighed for, at deres vagtcentraler kan modtage live-video fra folk, der ringer til 1-1-2 fra deres mobiltelefoner. 

Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse ifølge Dagens.dk.

Alarmcentralen står altså overfor en række store ændringer. 

Ændringen i praksis fungerer ved, at hvis den sundhedsfaglige medarbejder vurderer, at video kan være en hjælp, kan regionernes vagtcentraler sende en sms med et link, så borgere der ringer 1-1-2 kan sende live-optagelse fra deres mobiltelefon. 

Den nye funktion vækker også glæde hos næstformand i Danske Regioner, Lars Gaardhøj, der påpeger følgende: 

“På den måde kan regionerne både instruere i førstehjælp og sende den rette hjælp, så vi bruger sundhedsvæsenets ressourcer bedst muligt”. 

Han understreger samtidigt, at det er en meget tilfredsstillende funktion, der kan redde liv.

“Det er tilfredsstillende, at alle fem regioner nu benytter de teknologiske muligheder, når næsten alle borgere nu har en smartphone. Det kan i sidste ende redde liv samtidig med, at vi bruger sundhedsvæsenets ressourcer bedst muligt. Fx kan video bruges til bedre at vurdere situationen, så vi ikke sender ambulancer af sted med udrykning, hvis der ikke er brug for det,” fortæller han.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig