Ny benzin er i Danmark: Disse bilejere skal passe på

03/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Der er kommet ny benzin på markedet i Danmark, og det er både grønnere og kan få din bil til at køre længere. Det er dog ikke alle biler, der kan klare den nye benzin. Tjek herunder om din bil er godkendt til den nye E10-benzin.

Mest læste i dag

Har du tanket din bil i løbet af de seneste par dage? Hvis ikke, så bør du være særligt opmærksom, når du kører ind på tankstationen næste gang.

Der er nemlig kommet ny benzin til tankstationerne i Danmark, og det er desværre ikke alle biler, der kan håndtere den nye benzin. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, om din bil kan klare den nye benzin, eller om du skal undlade at tanke den.

Den nye benzin kaldes E10 og den har erstattet den tidligere E5-version. Forskellen er, at der nu er 7.6 % bioethanol i, hvor der blot var 5.75 % i den forrige version. Det giver en grønnere benzin, og dermed vil danskerne i fremtiden udlede mindre CO2, når de kører rundt i deres biler.

Det forventes, at den nye benzin ville reducere CO2-udledningen med 200.000 i Danmark hvert år.

Foruden det ‘grønne’ indtryk, vil benzinen også få dig til at køre en smule længere på literen.

Kan du bruge den nye benzin?

Som nævnt i indledningen er det dog ikke alle biler, der kan holde til den nye benzin.

Alle benzinbiler der er produceret efter den 1. januar 2011 er godkendte til at køre på den nye version, så hvis du har en bil fra før 2011, så er det ikke sikkert, at du kan køre på den nye benzin.

Der er dog en let måde at finde ud af det på, og det er ved at klikke ind på denne hjemmeside. Her kan du nemlig se, om din bil er godkendt til at køre på den nye E10-benzin, eller om du skal fortsætte med at tanke den ‘gamle’ benzin.

 

Anbefalet til dig