Ny benzin er kommet til Aalborg: Disse bilejere skal passe på

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Der er kommet ny benzin til Aalborg, men det er desværre ikke alle biler, der kan klare den nye benzin. Du bør derfor tjekke op på, om din bil kan håndtere den nye type benzin.

Mest læste i dag

Hvis du har været forbi din lokale tankstation i løbet af de seneste par dage, så har du formentlig bemærket, at der er kommet nyt benzin.

Der er tale om en ny grønnere benzin, som skal være med til at mindske CO2-udslippet fra bilerne i Danmark. Benzinen kaldes E10, og den erstatter den tidligere E5-version. Forskellen er, at der nu er 7.6 % bioethanol i, hvor der var 5.75 % i den tidligere version.

Benzinen er således grønnere, og det vil endda være muligt at køre lidt længere på literen. Det eneste negative er dog, at det ikke er alle biler, der er godkendte til at køre på den nye type benzin, og derfor skal du holde dig fra den, hvis din bil er blandt dem.

Det forventes, at den nye benzin ville reducere CO2-udledningen med 200.000 i Danmark hvert år.

Kan du bruge den nye benzin?

Alle benzinbiler der er produceret efter den 1. januar 2011 er godkendte til at køre på den nye version, så hvis du har en bil fra før 2011, så er det ikke sikkert, at du kan køre på den nye benzin.

Der er dog en let måde at finde ud af det på, og det er ved at klikke ind på denne hjemmeside. Her kan du nemlig se, om din bil er godkendt til at køre på den nye E10-benzin, eller om du skal fortsætte med at tanke den ‘gamle’ benzin.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig