Ny besked fra Mette Frederiksen: "Situationen er desværre for alvorlig"

15/1/21 11:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Statsministeren kommer netop nu med en ny udmelding på hendes Facebook-profil.

For to dage siden blev der indkaldt til pressemøde af regeringen, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke kunne meddele, at Danmark ville forblive nedlukket efter den 17. januar.

Helt præcist er nedlukningen nu rykket til den 8. februar, hvilket betyder, at danskerne må undvære restauranter, liberale erhverv og andre aktiviteter i yderligere tre uger.

Situationen er bestemt ikke sjov, hverken for de erhvervsdrivende eller for politikerne på Christiansborg, og nu melder Mette Frederiksen også ud, at situationen desværre er for alvorlig til, at der kan diskuteres genåbning.

Situationen er for alvorlig til genåbning

“Nu er restriktionerne forlænget i tre uger. Situationen er desværre for alvorlig til, at vi kan begynde en genåbning,” lyder det fra Mette Frederiksen i et opslag på Facebook.

Statsministeren fortsætter med at fortælle, at Danmark går nogle hårde måneder i møde, men at vi heldigvis også kan se frem til lysere tider. En ting slår statsministeren også fast.

Danmark vil ikke være lukket en dag mere end nødvendigt.

“Vi går nogle hårde måneder i møde. Men vi går også mod lysere tider. Og vi kommer ikke til at holde Danmark lukket en dag mere end nødvendigt. Eksterne eksperter har set på, hvordan vi bedst får genåbnet landet. I næste uge gennemgår vi sammen med de andre partier deres nye rapport.” lyder det fra statsministeren, der slutter af med en trist melding.

“Men jeg skal understrege, at det er slet, slet ikke der, vi er lige nu. Desværre.” slutter Mette Frederiksen.

Vi må altså væbne os med lidt ekstra tålmodighed og krydse fingre for, at tallene går i den rigtige retning i løbet af de næste tre-fire uger.