Ny corona-melding fra Søren Brostrøm: Kan ikke udelukke det

Foto: Sundhedsstyrelsen

I et nyt interview forholder direktøren sig til risikoen for en tredje bølge af pandemien

Nu forholder Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, sig til den aktuelle corona-situation i Danmark. Det sker overfor TV 2. Direktøren sætter desuden ord på risikoen for, at Danmark kan blive ramt af en tredje bølge af virussen. 

Søren Brostrøm slår fast, at der lige nu er godt styr på situationen. Flere og flere danskere bliver vaccineret og generelt er tilslutningen til vaccinen meget høj herhjemme. Netop vaccinerne hjælper os med at bevare kontrollen, fortæller Brostrøm. 

Han vil dog heller ikke slukke advarselslamperne. Der er nemlig fortsat nogle ubekendte faktorer i kampen mod COVID-19, som kan sætte Danmark en smule tilbage. Det drejer sig om nye varianter af virussen. 

Læs også

Stor nyhed fra Mette Frederiksen

Vil ikke afvise

Flere steder i verden har nye varianter sendt lande ud i nye nedlukninger. 

Netop nu kæmper premierminister Boris Johnson og resten af briterne med den såkaldte indiske variant, der slap ind i landet i april. I skrivende stund antages det, at den indiske variant er 50 procent mere smitsom end den britiske, som er den dominerende herhjemme. Det er et sådant scenarie, som Brostrøm ikke kna udlukke, derfor vil han heller ikke slukke alle advarselslamper endnu, fortæller han. 

"Jeg kan ikke aflyse pandemien. Jeg vil heller ikke aflyse alle advarselslamper," udtaler Sundhedsstyrelsens direkør Søren Brostrøm til TV 2.

Han fortæller desuden, at han ikke kan udelukke, at Danmark også rammes af en tredje bølge af COVID-19. 

Læs også

Nyt skilt dukker nu op i trafikken

 

 

 

Læs også