Ny corona-udmelding fra Mette Frederiksen

22/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren udtaler sig nu.

Mest læste i dag

Søndag kom statsminister Mette Frederiksen (S) med en ny melding til danskerne. Det skete i et opslag på Facebook. 

Siden sidste uge har det været klart, at ugen efter vinterferien i høj grad ville dreje sig om en genåbning af landet. SF begyndte i sidste uge at tale for netop dette og med partiet så dannede der sig et flertal for genåbning uden om regeringen. 

Mandag er alle landets borgmestre kaldt til møde med regeringen klokken 11. Her er det ligeledes en genåbning af Danmark, der fylder på dagsordenen, siges det. 

Statsministeren understreger dog, at den britiske mutation af coronavirus fortsat skaber bekymring i regeringskontorene, da et udbrud af netop denne har gjort, at de mindste skoleklasser igen er blevet sendt hjem i Kolding. 

Fortæller mere her

"Foråret spirer frem, og vi går igen mod lysere tider," skriver statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

"Jeg er glad for, at vi har fået slået smitten ned i Danmark. Men som vi kan se i blandt andet Kolding, er den britiske mutation virkelig en stor udfordring, og det understreger, hvorfor vi skal tilrettelægge den fortsatte genåbning af Danmark forsigtigt og klogt."

"Næste uge kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle flere af restriktionerne. Måske regionalt," fortæller statsministeren. 

Hun fortæller samtidg, hvornår hun regner med, at offentligheden hører mere om regeringens tanker. 

"Mere om det i morgen (mandag, red), når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier. Indtil da god søndag og tak for den store indsats," afslutter statsministeren sit opslag på Facebook. 

 

Anbefalet til dig