Ny coronavariant opdaget: Flere hundrede smittet

05/04/2022

Nicolai Busekist

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
En ny coronavariant er dukket op, og flere hundrede er allerede blevet registreret smittet med den nye variant.

Mest læste i dag

Eksperter har for nylig advaret om en ny Omikron-variant kaldet BA.2. Det er en variant, der har været stigende i statistikken, og angiveligt skulle være meget sværere at opdage.

Nu har UK Health Security Agency (UKHSA) afsløret, at der er dukket endnu en ny variant op, som har fået navnet Omikron XE. Denne variant er allerede blevet registreret hos 637 personer. Det skriver LADbible.

Der er tale om en variant, der er opstået som en mutation af Omikron BA.1- og BA.2-stammerne. Det menes, at denne variant er mere smitsom, men der er endnu ikke meget data at gå ud fra.

Ifølge en rapport, der blev frigivet af WHO i sidste uge, blev det første tilfælde af Omikron XE faktisk registreret i Storbritannien allerede den 19. januar.

"Tidlige estimater indikerer en vækstrate i samfundet på 10 procent sammenlignet med BA.2, men denne konstatering kræver yderligere bekræftelse," fremgår det af rapporten.

"XE hører under Omikron-varianten, indtil der kan rapporteres betydelige forskelle i smitte- og sygdomskarakteristika, herunder sværhedsgrad."

Den 4. april kunne UKHSA bakke op omkring disse tal, da de rapporterede, at XE-variantens smitterate var 9,8 procent højere end BA.2.

Det blev dog også slået fast, at der er behov for at udføre yderligere forskning, da der er mangel på data. Dette har betydet, at varianten 'endnu ikke kan fortolkes' fuldt ud.

"Tallene var for små til, at XE-varianten kunne analyseres efter region," lyder det.

NHS, som er det britiske sundhedsvæsen, tilføjede for nylig en række nye symptomer til den officielle liste over symptomer på coronavirus.

De nye symptomer omfatter følgende: åndenød, træthed, ondt i kroppen, hovedpine, øm hals, tilstoppet eller løbende næse, mistet appetit, diarré og generel sygdom.

Det understreges dog af NHS, at blot fordi du har et af disse symptomer, er det ikke ensbetydende med, at du har coronavius, da de 'ligner meget symptomer på andre sygdomme, såsom forkølelse og influenza'.

Anbefalet til dig