Ny coronavariant spreder sig: Her opfordres folk til at bruge mundbind

Af: Ida Hansson

|

17/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Varianten kan "potentielt forårsage en stor bølge".

Lige nu læser andre også

Forskere kommer nu med en opfordring til briterne om, at fine mindbindene frem igen, da en ny variant af Covid-19 er registreret i flere lande.

Døbt BA.X har online virus trackere fundet virussen i Danmark og Israel, selvom dette endnu ikke er blevet uafhængigt verificeret.

Nogle forskere kræver allerede, at der indføres nye foranstaltninger - mens andre siger, at det er for tidligt at afgøre, om varianten kan føre til endnu en pandemi.

"Det er endnu meget tidligt at sige, men denne coronavirus-variant (nu i 2 lande) har MANGE nye mutationer, der gør den anderledes til tidligere Omicron-stammer," lød det fra professor Christina Pagel.

Hun tilføjede, at denne variant potentielt var "i bedre stand til at forårsage en stor bølge". Det skriver Express.

Den nye variant er ikke den samme som EG.5.1, som for nylig blev udpeget af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) som en "variant af interesse", efter at den blev opdaget i 51 lande.

Den er blevet døbt "BA.X" indtil videre, indtil det er klart, hvor varianten er kommet fra, sagde den canadiske evolutionsbiolog T. Ryan Gregory.

"Husk på, at der kun er nogle få sekvenser af den indtil videre, og den vil muligvis ikke være i stand til at konkurrere med den i øjeblikket dominerende varianter, og vil måske ikke tage fart. Men det er interessant og potentielt bekymrende," tilføjede T. Ryan Gregory.

Ydermere sagde han, at det faktum, at BA.X var blevet opdaget i flere lande, var betænkeligt, fordi det tydeligvis ikke er begrænset til én region, og måske stadig er uopdaget i nogle lande.

Anbefalet til dig